Жена на 71 години от Добрич е станала жертва на

...
Жена на 71 години от Добрич е станала жертва на
Коментари Харесай

Баба от Добрич даде над 3500 лева на ало измамници

Жена на 71 години от Добрич е станала жертва на телефонна машинация, се оповестява в уеб страницата на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Тя е подала тъжба към 17:30 часа през вчерашния ден, в която споделя, че към три часа по-рано е получила позвъняване от чужд, който ѝ е изискал пари за лекуването на неин родственик. Малко по-късно дамата е предала сумата от 3500 лв. и 400 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

 
В началото на месеца, на 3 ноември, 74-годишна жена от Каварна също стана жертва на телефонна машинация. Тя даде на непозната жена, която след това бе арестувана и оставена в ареста, 8000 лв..

Миналия месец органите на реда в Добрич задържаха двама мъже по отношение на телефонна машинация на 80-годишна жена. Пет дни по-рано, на 12 октомври, 89-годишен мъж от Тервел даде близо 9000 лв. на мъж и жена, показали се в телефонен диалог за доктор и служител на реда, напомня Българска телеграфна агенция.

По думите на представителя на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев в продължение на 2-3 години, допреди закриването на профилираното правораздаване, сходен вид закононарушения „ бяха пресечени тотално, изключително телефонните измами “, само че „ в този момент явно се завръщат и набират скорост “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР