Жена на 58 години със съмнение за мозъчен кръвоизлив е

...
Жена на 58 години със съмнение за мозъчен кръвоизлив е
Коментари Харесай

Жена с мозъчен кръвоизлив почина, след като четири големи болници отказали да я приемат

Жена на 58 години със подозрение за мозъчен кръвоизлив е умряла, откакто четири огромни лечебни заведения в София са отказали да я одобряват, оповестяват околните на умрялата. Трагедията се развива при започване на годината, на 8 януари. След като я откриват в безпомощно положение, околните й търсят Спешна помощ, която се отзовава бързо и стартира циркулиране на столицата с колата за спешна помощ.

Първо се насочат към " Пирогов ", от където са върнати с обяснението, че няма места. Същият отговор Николай Стоядинов, шурей на умрялата, получава и от ВМА, болница " Токуда " и " Света Анна ". Навсякъде лекарите са установили, че дамата се нуждае от банкет в реанимация, само че места на никое място няма, описаха околните пред Нова телевизия.

Разказът на Стоядинов е доказан от Спешна помощ, чиято кола за спешна помощ е обикаляла в търсене на място за дамата. След извършени диалози, дамата е призната и оперирана във ВМА, само че за жалост почива на 22 януари след две седмици в кома. От лечебните заведения " Токуда " и " Света Анна " потвърдиха публично, че към оня миг свободни реанимационни кревати за пациенти без коронавирус не е имало.

От " Пирогов " и ВМА са декларирали, че ще бъде направена инспекция, след което ще дават мнение. Близките на умрялата са твърдо решени да потърсят отговорност за забавянето и лутането в търсене на място за болната. " Трябва да се вземат ограничения, това са хора ", сподели Никола Стоядинов, който моли министъра да вземе отношение.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР