Жена на 31 години от град Завет е станала жертва

...
Жена на 31 години от град Завет е станала жертва
Коментари Харесай

Нова измама чрез фалшиви имейли от банки

Жена на 31 години от град Завет е станала жертва на машинация през интернет, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград Илияна Георгиева.

Около 14:10 часа през вчерашния ден пострадалата получила известие на персоналния си е-мейл, в което се изисквало клиентите на избрана банка да авторизират в допълнение сметките си.

Жената отворила прикачения линк и въвела данни за дебитната си карта и телефонния номер. В същия миг получила позвъняване от мъж, показал се за чиновник на банката, който й декларирал, че има проблем с еднократния код. Тя получила нов код, който продиктувала, след което открила, че от сметката ѝ липсват 520 лева След сигнал в полицията е стартирано следствие за закононарушение.

Това е поредна сходно закононарушение в Разградско. През юли 36-годишен мъж от Кубрат беше въведен в подвеждане от „ клиент “чрез мобилното приложение „ Вайбър “ да даде данни на банковата си карта. Уговорката била да му бъде преведена сумата от 300 лв. посредством услугата „ Купи с пощальон “.

 istock istock
При различен случай 54-годишен мъж от регионалния град изгоря с близо 3000 лв., откакто беше въведен в подвеждане, че би трябвало да обнови данните си за онлайн банкиране.

Месец по-рано 47-годишна жена от Завет установи, че от сметката ѝ липсват 1700 лв.. Стана ясно, че без нейно единодушие, чрез интернет са били направени заплащания към уеб сайтове за продажба на артикули.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаРазкриха машинация с изтегляне на заеми с лицево различаване
Източник: Българска телеграфна агенция
банка машинация интернет имейл .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР