Жена ми цял живот е била с ниско кръвно, а

...
Жена ми цял живот е била с ниско кръвно, а
Коментари Харесай

Лекарска грешка виждат близките на починалата в Плевен родилка



" Жена ми цялостен живот е била с ниско кръвно, а те споделят, че е умряла от хипертония . Детето ми е в кома. Ако се разсъни, ще бъде повредено. Казаха ми, че сега е невероятно бебето да бъде преместено в друга болница , само че аз съм удовлетворен от хората, които се грижат за него. Те са експерти ", разяснява пред НоваТВ Владислав Якимов, брачен партньор на умрялата 38-годишна родилка в Плевен.

Операцията беше планувана и стартира в 9 часа. В 9 и 30 часа здравно лице сподели в коридора, че има планувано секцио за 9 часа сутринта, което още не е почнало, тъй като има проблем с упойкат а. 20 минути по-късно изнесоха детенцето ми на ръце на изкуствено дишане , изясни Якимов.

Жената умря, а бебето е в кома след планувано секцио в университетската болница в града. Прокуратурата проверява случая, а министерство на опазването на здравето назначи инспекция .

" Веднага след гибелта на родилката е направена инспекция по случая. Направена е аутопсия и чакаме резултатите. РЗИ също ревизира случая, както и медицинския одит. Докато не излязат резултатите от аутопсията, не можем да дадем някакво изказване , защото не знаем какво се е случило ", изясни Момчил Цветков, ПР на УМБАЛ " Д-р Георги Странски " - Плевен.

 Разследват гибелта на родилка в Плевен
Разследват гибелта на родилка в Плевен

Бебето е в доста тежко положение

Родителите на умрялата Маргарита са на мнение, че гибелта е в резултат на лекарска неточност . " Екипът, който трябваше да я оперира, беше селекциониран. Когато тя се записа там на консултация, й обясниха, че и збор на екип дружно с интервенцията ще й коства 900 лв. ", разяснява Веска Петрова, майка на родилката.

" Според нас гибелта е настъпила в 9 и 30 часа, защото детето са го извадили от операционната в 9 и 50 часа и то е било повече от 10 минути без О2 . Това значи, че майката е била умряла и детето не е имало О2 ", добавя Петър Петров, татко Маргарита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР