Жена изпрати голо селфи на гаджето си. Сега тя успешно съди бившия си учител по математика в гимназията, че ги е публикувал в порно сайт за отмъщение.

...
Кейтлин Кенън съди бившия си учител по математика, след като
Коментари Харесай

Кейтлин Кенън съди бившия си учител по математика, след като научи, че нейни голи снимки са публикувани от неговия компютър.

< p>Кенън изпрати интимните снимки на приятел години преди те да се окажат онлайн.

Адвокатът на учителя намекна в съда, че той не е първият, който ги е публикувал онлайн.

< strong>ТОМС РИВЪР, Ню Джърси — Кейтлин Кенън беше току-що завършила Пенсилванския държавен университет и се впусна в това, което смяташе за обещаваща кариера в телевизионните новини, когато едно текстово съобщение през март 2018 г. промени живота й.

< p>Стар приятел се свърза с кошмарна новина: интимни снимки на Кенън бяха на уебсайт, известен с трафик на порнография без съгласие — или „порнография за отмъщение“.

Кенън изпрати снимките на старо гадже когато тя беше в колежа и те все още излизаха. Сега тя спечели дело в Ню Джърси срещу учителя си по математика в гимназията, след като разследване разкри, че голите селфита са публикувани от домашния му IP адрес.

Журито на окръг Оушън в петък установи, че Кристофър Дойл, който е бил учител на Кенън в Wall High School в Ню Джърси, разпространи 14 от своите голи и полуголи селфита онлайн. Тя все още няма представа как ги е получил.

„Бях шокиран и объркан, надявайки се, че не е истинско“, свидетелства Кенън в сряда пред Върховния съд на окръг Оушън.

Някои от снимките показваха лицето й и всички разкриваха уникалното й име, последния й инициал и малкия й роден град в Южен Джърси. Това обяснява защо през седмиците по-рано Кенън е получил повече от 10 страховити заявки във Facebook от мъже от целия щат. Това също обясняваше защо родителите и баба й скоро отговаряха на домашните си телефони, за да чуят тежко дишане и непристойни мъже, свидетелства тя.

Беше страшно за Кенън, сега на 29, но този страх се превърна в гняв, когато тя разследването на адвоката разкри, че снимките са свързани с IP адрес на Дойл – мъж, който някога я е преподавал по математика и е тренирал сестра й по тенис.

„Не мислех, че в живота ми ще има някой, който би направил такова нещо“, каза Кенън, хлипайки на свидетелската скамейка миналата сряда. „Той е мой бивш учител. Той не е човек, който трябва да ме възприема по този начин.“

След пет години кошмари, пристъпи на паника, изгубени приятели и това, което тя описа като стотици часове в терапия, журито от четири жени и трима мъже решиха, че на Кенън се дължат 10 000 долара обезщетение за нарушаване на поверителността й.

Установено е, че Дойл е нарушил статута на Ню Джърси за порнография без съгласие, както и закон срещу публичното разкриване на лични факти.< /p>

Адвокатът на Кенън, Кали П. Мадиа, каза пред Insider, че съдебните заседатели не са повярвали, когато Дойл е казал в съда, че не си спомня дали е публикувал снимките или не.

Адвокатът на Дойл не се обади за коментар в понеделник и отказа да коментира защитата на Дойл в съда миналата седмица.

„За съжаление, въпреки тази фрапираща констатация, журито присъди на KC само 10 000 долара обезщетение“, каза Мадиа пред Insider . „Очевидно сме доволни, че журито прозря историята на подсъдимия, но също така сме разочаровани, че наградата не отразява реалната вреда, причинена от подсъдимия.“

Дойл е преподавал математика и е бил треньор по тенис в гимназията, преди да подаде оставка поради обвиненията

Дойл е висок, едър мъж с плешива глава и прошарена брада. Той започва да преподава математика в гимназията Wall през 2004 г. Там той също тренира тенис за младежи и жени.

Той напусна училището заради обвиненията, каза неговият адвокат в съда миналата седмица. Дойл седеше в съдебната зала на Джърси Шор на 15 август, прегърбен в покрит с въглен костюм и закрил лицето си с ръка, за да не го снимат.

Кенън носеше черни панталони, сиво сако и развяваща се коса с руси отблясъци падаше по гърба й.

На трибуната тя обясни, че е направила голи селфита около 2016 г. - около четири години след като е завършила Wall High School - когато е била студентка в Penn State University. Тя ги изпрати на приятеля си от гимназията, с когото излизаше четири години.

„Исках да изразя интимност с него“, свидетелства тя.

Този млад мъж, сега тя бивше гадже, по-късно й казал, че е загубил този телефон. Как нейните снимки са пътували от този телефон до IP адреса на Дойл в дома му в Джаксън, Ню Джърси, е мистерия.

Това, което не е мистерия, е, че холандският уебсайт Anon-IB, който беше затворен в криминално разследване в края на 2018 г. беше клирингова къща за порнография без съгласие. Той групира снимки по градове, позволявайки на онлайн Peeping Toms да търсят в интернет снимки на голи тела на своите съседи. Коментаторите наричат ​​снимките „победи“. От четвъртък изглежда, че анонимен порно сайт със същото име отново е онлайн.

Адвокатът на Дойл, Джеймс Уилано, отказа да обясни защитата на клиента си пред Insider миналата сряда.

" Изобщо не мога да коментирам, тъй като процесът продължава“, каза той миналата седмица извън съдебната зала.

Неговият кръстосан разпит на свидетели обаче подсказа, че той ще твърди, че неговият клиент не е първият човек, който публикувайте снимките.

Въпреки че не отрича обвинението на Кенън, че Дойл е споделила снимките й в Anon-IB, Уилано намекна, че клиентът му може да не е първата, нито единствената страна, която ги разпространява онлайн.

„Има теория, че г-н Дойл би ги видял в интернет“, каза той.

Уилано попита Никълъс Лари, главен служител по спазване на правните изисквания, който работи по призовката, изпратена от адвоката на Кенън до Optimum, дали хакер може да е отговорен за това да изглежда, че снимките са публикувани от компютъра на Дойл.

Лари отговори, че никога не е откривал такъв хакер през цялото си съдействие с хиляди престъпни детски порнографии, отвличания и масови случаи на заплаха за стрелба.

Уилано също разпита двама експерти по сексуално насилие относно истинската тежест на травмата на Кенън, като се има предвид, че тя сега има както постоянна работа, така и съпруг.

Дойл не Не позволих на репортер на Insider да се доближи до него в съда миналата седмица. Имейл, изпратен до първокурсник учител по математика на име Кристофър Дойл в гимназията в Пърт Амбой – на 40 минути с кола от мястото, където той преподаваше на Кенън – не беше върнат.

Училищният район на Уол не върна обаждане от Вътрешен човек, за да потвърди оставката на Дойл. Училищният район на Пърт Амбой също не отговори на обаждания, за да потвърди дали Дойл в момента е учител там.

„Почувствах несигурност в собственото си тяло, чувствах, че то вече не ми принадлежи“

Съпругът на Кенън, Бек Милър, свидетелства в сряда за продължаващите борби на съпругата му.

„Тя е постоянно на ръба, дори неподвижна“, каза той.

Кенън потръпна в съдебната зала и се бореше със сълзите, докато свидетелстваше. Въпреки че адвокатът й успя да премахне личните й снимки от таблото за съобщения две седмици след като се появиха, Кенън обясни, че тя завинаги ще бъде преследвана от това да се чуди кой ги е видял, кой може да ги е копирал и дали могат да се появят отново. Тя свидетелства, че за първи път в живота си е страдала от пристъпи на паника, неудържим плач, непоносима коремна болка, загуба на апетит, проблеми с интимността и крайно недоверие към непознати и приятели.

„Това съсипа целия ми живот в Ню Джърси, защото имах чувството, че не мога да напусна дома си“, каза тя. „Чувствах несигурност в собственото си тяло, чувствах, че то вече не ми принадлежи.“

Кенън беше поразена от шок, след като откри очевидната вина на бившия си учител

Азия Итън, който преподава психология в Международния университет във Флорида, свидетелства във видео записани показания, излъчени в съда, че симптомите на Кенън са „случай от учебника“ за сексуално насилие, базирано на изображения.

Общият термин „порно за отмъщение“ е подвеждащ, тя каза, защото насилниците често имат други мотиви, включително статус, сексуално удовлетворение и пари.

„Тя много ясно е жертва на порнография без съгласие“, свидетелства Итън.

Кенън каза журито и Insider, че е пазила в тайна изпитанието от родителите си, знаейки, че те са били от „друго поколение“, когато „това не е съществувало“.

В крайна сметка тя им разкри, защото се чувстваше отговорна за тормозещите обаждания до дома им. Първоначално майка й не разбира избора й, но никога не се колебае от безусловната любов. Майката на Кенън седеше на първия ред в съдебната зала и избърсваше очите си с кърпичка.

Кенън свидетелства, че когато е открила очевидната вина на бившия си учител за споделянето на тези снимки онлайн, е била обзета от чувство на шок, нарушение и отвращение, което я върна обратно на терапия. Тя е диагностицирана с посттравматично стресово разстройство и са й предписани антидепресанти. Тя все още ходи на терапия всяка седмица и очаква да продължи за неопределено време.

„Някой, който е в тези уебсайтове и търси снимки на хора, на които е преподавал, хора, които все още са в училище, това наистина ме притеснява, “, свидетелства тя. „Част от причината, поради която съм тук днес, това ме безпокои наистина дълбоко.“

Кенън каза на журито и Insider, че е отишла в местната полиция, за да съобщи за инцидента, но те не са довели наказателни обвинения срещу Дойл.

Въпреки че е обезумяла от изтичането на снимките, Кенън каза пред Insider, че никога не е обвинявала себе си.

„Не мисля, че някога наистина съм изпитвала срам. изпратих ги на моя партньор, с когото излизах четири години от разстояние Винаги съм имал много силно мнение относно факта, че трябва да мога да изразявам себе си по какъвто начин искам и не трябва да бъда наказван за това и малтретиран за това", каза тя пред Insider. „Това беше нещо, което смятах за вярно.“

Кенън иска да насочи вниманието към пагубните последици от „порнографията за отмъщение“

В крайна сметка Кенън напусна телевизионните новини и се записа в аспирантура в в университета на Северна Каролина, за да стане терапевт. Сега, когато тя работи в тясно сътрудничество с жертви на сексуално насилие, тя стана по-публична за собствения си опит като жертва.

Тя беше цитирана по име в статия във Washington Post от октомври 2020 г. относно порно за отмъщение. Тя също така публикува видеоклипове в TikTok за нейния опит и ефектите върху психичното здраве на порнографията за отмъщение, използвайки името „revengeprngirl“. неприкосновеността на личния живот не би я попречила да изразява себе си.

Това обаче служи като напомняне на хората да бъдат по-съзнателни за това как техните снимки се споделят онлайн и да бъдат изрични относно това как разрешават снимките си да бъде използвано, каза Кенън пред Insider.

В интервю за Insider Кенън каза, че е мотивирана да говори – използвайки пълното си юридическо име за първи път – защото иска да насочи вниманието към „колко видни и вредно" анонимното порно може да бъде.

Кенън каза пред Insider, че нейното гражданско дело не е да направи Дойл пример, а по-скоро да го държи отговорен.

"Тези уебсайтове работят, като са организирани по държава, след това щат и след това град. Той отиде на страница за млади жени в града, в който работи, и търсеше голи снимки", каза тя. „За мен това е толкова тревожно. Може да е имало хора, които все още са негови ученици на тези уебсайтове.“

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР