Жена и дете с руско гражданство загинаха при въздушен удар

...
Жена и дете с руско гражданство загинаха при въздушен удар
Коментари Харесай

Жена и дете с руско гражданство загинаха при бомбардировка в Сирия

Жена и дете с съветско поданство починаха при въздушен удар на интернационалната коалиция над Дейр-ез-Зор – регион в Сирия, който е под контрола на Ислямска страна, съобщи РИА Новости.

Руската организация се базира на известието на Хеда Саратова, член на Съвета по правата на индивида при президента на Чечня и на работната група по връщането на съветски дами и деца от зоната на спора в Близкия Изток.

Загиналата в Сирия Хава Ахядова е от Чечня и е на 35 година, оставя пет дъщери на възраст до 12 години, които са краткотрайно приютени в кюрдско семейство.

Ракета е поразила и различен дом в същия регион, умрял е 4-годишният Халид, внук на Роза Юзбекова от Дагестан. Майката на детето е получила тежка травма в региона на таза и не може да се движи, другият ѝ наследник Умар е оживял и е при нея, добавя Саратова. Тя твърди, че 15 дами са се свързали с нея и са споделили, че дъщерите им са се обадили от обстрелвания регион и молят за помощ, а всички те са майки на по няколко малолетни деца. Саратова акцентира, че починалите при въздушната офанзива са с съветско поданство.

„ Тези дами се оказаха заложници на терористите, които не ги освобождават. Те в този момент са блокирани, умират от бомбите и молят роднините си за помощ. Всеки ден получаваме аудиозаписи с тези известия “, отбелязва правозащитничката. Освен съветските дами, там се намират стотици дами с деца от други страни. Саратова приканва всички, които биха могли да повлияят на тази обстановка, да спрат гибелта на почтени деца в Шааф, Кишма и Сус, и да провеждат филантропичен кулоар.

РИА Новости напомня, че през ноември м.г. държавната телевизия на Сирия заяви за починали мирни поданици в село Аш-Шааф в резултат на въздушните удари на интернационалната антитерористична коалиция, водена от Съединени американски щати. Америка и съюзниците ѝ от 2014 година организират интервенция против Ислямска страна в Сирия и Ирак. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР