Желязната завеса започна да се спуска, заяви бившият началник на

...
Желязната завеса започна да се спуска, заяви бившият началник на
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Спуска са нова желязна завеса, Русия ще бъде изолирана от Запада

Желязната завеса стартира да се спуска, съобщи някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов във връзка оповестените военни дейности на Русия против Украйна. " Виждаме оповестяването на режима в Русия за агресор, взимането на съществени финансови ограничения, налагането на наказания, прекъсването на дипломатическата връзка. Всичко това приказва за изолираност на Русия от Западния свят. Най-вероятно в средносрочен проект връзките сред Русия и Западния свят няма да се възстановят елементарно ", уточни той в студиото на Bulgaria ON AIR. Ген. Попов е безапелационен, че главната цел е държавното управление в Украйна. Путин ясно го сподели: Украйна не би трябвало да бъде опасност за Кремъл. Путин го реализира уверено и удачно, означи гостът.

" Украйна не провокира тази война, и то в подобен мащаб. Центърът на тежестта е държавното управление, съветските войски са покрай Киев. При преодоляването на командните центрове и центровете на властта, задачата на Путин ще бъде реализирана - с инсталирането на ново държавно управление, което не е враждебно към Русия ", изясни ген. Попов.

Според него Путин не желае да влезе с огромна мощ и да аргументи доста жертви и всеобщи заличавания. Президентът желал да потвърди, че Украйна е измислена страна, а украинци и руснаци са едно и също и могат да живеят дружно.

По думите му сегашната обстановка демонстрира, че НАТО има своето бъдеще. Сега било времето сериозните водачи да образуват идващите цели на НАТО. Ген. Попов не вижда скоро конфликт и нуклеарен спор сред НАТО и Русия.

" Санкциите не могат да уплашат Путин, тъй като няма по какъв начин персонално да го обиден. Те може да обиден елементарния руснак. Близките до Путин, когато са оповестени за врагове, те ще стоят доста близо до него, тъй като в случай че падне Путин, те също си отпътуват. Да приказваме за съпротива в Русия е мощно казано ", сподели още някогашният шеф на защитата.

Той счита, че украинците би трябвало да изберат своя път - в каква система и в кой свят желаят да живеят. Изпитанието било дали желаят да са създатели на личната си орис.

" Няма директна военна заплаха за България. Ефектите ще са забележими и ще се отразят на всички нас, поради смяната на обстановката в Украйна и взаимосвързаността на Русия и Европа. Не може да си позволим, когато в Европа се случва такова нещо и в подобен мащаб, да останем безучастни и да се вършим, че нищо не се е случило ", акцентира Ген. Попов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР