Железопътен участък София – Волуяк – Храбърско – Батановци, част

...
Железопътен участък София – Волуяк – Храбърско – Батановци, част
Коментари Харесай

Пренасочва се движението на товарни влакове от София

Железопътен сектор София – Волуяк – Храбърско – Батановци, част от железопътната линия с направление Видин – София – Радомир – Кулата е от световно значение за развиването на Трансевропейската железопътна мрежа, Tоварен железопътен кулоар VII „ Ориент/Източно Средиземноморие “.

Концепцията на Директива за птиците НКЖИ за рационализация на железопътните линии по направлението от Видин (румънска граница) към Кулата (граница с Гърция) през столицата на България е да се обезпечи безвредно прекосяване на огромна част от товарния трафик отвън урбанизираните територии на страната. За тази цел товарното придвижване ще минава по железопътната линия Волуяк - Разменна - Перник Разпределителна/Батановци. С това ще се реализира отчасти разтоварване на Централна гара София от товарните влакове.

Директива за птиците НКЖИ е упълномощила правене на план „ Модернизация на железопътна линия София – Перник – Радомир – част от Трансевропейската транспортна мрежа “. За плана следва оповестяване на социална поръчка за строителство в жп сектора Перник – Радомир с връзка към гара Батановци.

За да се усили потенциалът на товарния трафик по железопътните линии в обсега на жп възел София, гарите Илиянци и Волуяк ще бъдат обособени като разпределителни за товарен трафик.

Стратегията на компанията е, в сектора от София до Перник, трасето да се употребява главно за пътническо придвижване, а товарният трафик да се пренасочи по различното трасе през Волуяк – Храбърско – Перник, към границата с Гърция по Vта жп линия и след плануванаъа реализация на връзката с районен съд Македония - в посока по кулоар VIII.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР