Железниците отдавна са източник на очарование за пътниците, тъй като

...
Железниците отдавна са източник на очарование за пътниците, тъй като
Коментари Харесай

Нов луксозен курорт посветен на историята на железниците в Тайланд

Железниците от дълго време са източник на обаяние за пасажерите, защото ни разрешават да пътуваме с по-бавно движение и да се върнем към времето, когато претъпканите самолети и претъпканите летища не са били нещо всекидневно.

Тайланд има своя богата железопътна история, датираща от началото на 1900 година, когато градските поданици на Банкок се качват на стоманените колела, с цел да излязат от града, с цел да се измъкнете от града за бягство на плажа или на по-хладен климат.

Повече от 100 години по-късно новият курорт, планиран от несравнимия Бил Бенсли, потапя гостите в същността на тази ера.

Хотел InterContinental Khao Yai, състоящ се от повече от 65 жилището и вили, включва серия от рециклирани тайландски влакови вагони, които са превърнати в първокласни пространства за настаняване.
 width=
На към 2,5 часа път с кола от Банкок, отвън националния парк Кхао Яй, дизайнът на курорта е въодушевен от ранните дни на тайландската железница и историята на региона като врата към североизточен Тайланд по време на ръководството на крал Рама V (1868-1910 година ).

Още с влизането си на рецепцията гостите се придвижват в предишното. Разположена в независима постройка, наподобяваща класическа тайландска железопътна гара, тя е цялостна с пътнически куфари, дървени пейки, типичен елементи от влакове, илюстрации и исторически фотоси.
 
Вниманието към детайлите е извънредно, само че това се чака от всеки парцел с името на Бенсли.

Думи като причудливи и фантастични постоянно се употребяват за разказване на творбите на американеца от Банкок - и с право. Бенсли е непостижим в способността си да развихря въображението си по всички най-хубави способи. Резултатът е парцели, които описват история, а всеки подробност е интелигентен виц, който добавя страниците.

В случая с InterContinental Khao Yai Бенсли споделя, че любовта му към пътуването с трен, която е изпитвал през целия си живот, е повлияла на дизайна. Пътувал е с доста огромни първокласни влакове на разнообразни континенти и е прекарал едно лято, водейки групи възрастни пасажери на крайбрежни железопътни пътувания из Канада.

Когато се натъква на железопътна гара в Тайланд, цялостна с изведени от употреба влакове, той би трябвало да работи.

" Гледах всички тези ръждясали, остарели вагони и си помислих: " О, Боже, те просто си стоят там и гният... в действителност би трябвало да създадем нещо с това ", спомня си той.

" Шест месеца по-късно изкупувахме колкото се може повече от тях... Не е належащо да изграждате всичко от нулата ", прибавя той.
 width=
След това пристигна сложната част. Транспортирането на куп тежки, разпадащи се остарели влакове в хълмистия пейзаж на курорта се оказа толкоз мъчно, колкото можеше да се чака.
 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР