Желанието на испанския Барселона е да си върне Лионел Меси

...
Желанието на испанския Барселона е да си върне Лионел Меси
Коментари Харесай

Барса иска Меси още през зимата

Желанието на испанския Барселона е да си върне Лионел Меси през януари, защото тогава за клуба ще има по-меки правила във връзка с финансовия феърплей, написа вестник " Спорт " (Барселона).

По информация на вестника, каталонците желаят да се възползват от опцията през зимния трансферен интервал, когато могат да подписват футболисти по правилото 1 към 1.

След задействането на избрани стопански лостове, финансовите ограничавания бяха отстранени от Барселона. И в случай че преди този момент за клуба беше прилагано правилото 1/4, т.е. клуб, който надвиши лимита на заплатите си, можеше да похарчи единствено 1 евро от 4 спестени, то от лятото правилото за тях е 1/1 – може да се харчи толкоз, колкото се печели.

Но вестникът прецизира, че " финансовото облекчение " ще важи единствено за тази зима и от лятото на 2023-а година Барселона ще се върне към правилото 1:4, което прави трансфер на Меси на практика неосъществим. Така президентът на Барса Жоан Лапорта ще направи всичко по силите си да върне аржентинското знамение тази зима.

На 24-и октомври във Франция се появи информация, че настоящият клуб на звездата Пари Сен Жермен желае да удължи контракта му до 2024-а година с алтернатива за още една година. Иначе настоящото съглашение на Меси с парижани е до юни 2023-а.

Меси беше футболист на Барселона в продължение на 17 години – от 2004-а до 2021-а година, когато трябваше да напусне. С екипа на каталонците той има 10 трофеи в Испания, четири пъти е печелил и Шампионската лига, а още седем пъти е вдигал и Купата на Испания.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР