Желанието да се инвестира в активи в чужбина и спадът

...
Желанието да се инвестира в активи в чужбина и спадът
Коментари Харесай

Турция вече не е най-предпочитана за покупка на имоти от руснаците - кои са новите звездни дестинации

Желанието да се влага в активи в чужбина и спадът на известността на Турция доведоха до внезапно нарастване на търсенето от руснаци на парцели за покупки в Азия, и най-много в Тайланд и Индонезия. През годината интензивността на руснаците в тези страни се усили с един и половина до два пъти.

По данни на Tranio, с които разполага " Комерсант ", търсенето от руснаци на недвижими парцели за покупка в Тайланд през първото тримесечие на 2023 година се е нараснало с 57% на годишна база, а в Индонезия - с 39%.

А интереса към Виетнам демонстрира лек растеж от 5%, до момента в който търсенето на жилища във Филипините остава на същото равнище от предходната година.
 Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели -
Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели - " лидерът " е неочакван

Интересът към вили край Москва и Санкт Петербург все още не е огромен

По данни на Prian.ru, за първото тримесечие на годината ползата към покупка на недвижими парцели в Тайланд се е нараснал 3,4 пъти на годишна база, а в Индонезия - 2,2 пъти. Тези две посоки в този момент образуват 95% от търсенето на парцели в Югоизточна Азия. Заявките за Малайзия, Виетнам и Хонконг специалистите дефинират като " единични ".

От Barnes International Moscow отбелязва 30% годишен растеж на търсенето за Тайланд и Индонезия, като в този момент те образуват 20% от общото търсене на парцели в чужбина, написа " Комерсант ".
 Снимка 230203
Източник:

Търговският шеф на Tranio Елена Милишенкова счита, че евентуалните купувачи на недвижими парцели в Турция са се преориентирали към азиатските пазари заради усложняването на процедурата за приемане на позволение за престояване в страната, растящите цени на жилищата там и опасенията, свързани със земетресение.
 Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават
Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават

Супер първокласните парцели се намират към и в Москва

Средният бюджет на за покупка на жилище от руснаците в Тайланд възлиза на 166 хиляди $, като за година цените са се повишили с 5%, а в Индонезия - с 26,6%, където междинният бюджет за покупка на жилищен парцел доближава 200 000 $, по данни на Tranio.

Barnes International Moscow предвижда, че цените на втория дом в двете страни може да се покачат още заради неналичието на имоти за строителство. А Prian.ru също по този начин предизвести, че азиатските пазари не са толкоз постоянни, колкото европейските, с типични забавяния на строителството и не рядко даже неприятно качество.

През март беше обявено, че руснаците се интересуват много и от наемане на жилища в Тайланд. През януари и февруари 2023 година, търсенето от съветски жители на жилища чартърен в тази страна съвсем се е удвоило, по отношение на същия интервал на 2022 година

По думите на Милишенкова, купувачите смятат за преимущество в Югоизточна Азия опцията за заплащане на договорката непосредствено от съветски сметки, неналичието на сезонни съмнения в търсенето на наеми и относително ниския капиталов предел. В Тайланд въпросният " предел " стартира от $100 хиляди, в Бали - от $150 хиляди.
 Кои в този момент са желаните от руснаците страни за покупка на парцели и за какво
Кои в този момент са желаните от руснаците страни за покупка на парцели и за какво

Турция е топ дестинация, само че не като ваканционен имот
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР