Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19, които миналата седмица са

...
Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19, които миналата седмица са
Коментари Харесай

Здравният министър: Който се е записал за друга ваксина и не иска АстраЗенека, може да изчака

Желаещите да се имунизират против COVID-19, които предходната седмица са се записали авансово през електронната платформа, ще могат да се презапишат, в случай че не желаят да се имунизират с имунизацията на " АстраЗенека ". Това увери по време на брифинг министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

От през днешния ден стартира слагането на ваксини на записалите се, само че имунизацията ще бъде единствено от наличната сега - тази на " АстраЗенека ". Който не желае такава ваксина, ще би трябвало да изчака доставката на останалите ваксини, добави министър Ангелов. В общественото пространство има спор за опцията за избор на ваксина, както и за това, че тази не е подобаваща за лица над 65-годишна възраст, само че считам, че тези страхове би трябвало да бъдат отстранени от съзнанието на хората, тъй като са погрешни, добави той. Науката сподели доста ясно и тъкмо, че тази ваксина основава задоволително високо равнище на сигурност, добави министър Ангелов.

Над 23 хиляди са имунизираните членове на секционните изборни комисии. Вече имаме основателни съмнения, че има хора, които се записват и сигурно няма да вземат участие в изборите, само че го вършат единствено, с цел да се имунизират, сподели още министър Ангелов. Той увери, че за всички, които са се ваксинирали с първа доза на дадена ваксина, се пази втората доза.

Ваксинираният може да придвижва вируса, само че не може да се разболява, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР