Желаещите да присъстват на литургията се събират на паркинга под

...
Желаещите да присъстват на литургията се събират на паркинга под
Коментари Харесай

Литургия ще бъде отслужена в Затрупаната църква в Иваново

Желаещите да участват на литургията се събират на паркинга под църквата „ Света Богородица “ при Ивановските църкви в 8:30 часа

На 18 януари 2022 година църквата уважава паметта на св. Атанасий и Кирил Александрийски и на свети Йоаким Търновски, създател на Ивановския скален манастир „ Св. Арх. Михаил ”. Затова на този ден ще се състои литургия с благословението на Русенския митрополит Наум. Това е първата основна черква на скалната обител, наречена от локалното население „ Голямата черква ”. Тя се намира директно до „ Затрупаната черква ”, където е ктиторската сцена с цар Иван Асен ІІ, даряващ макет на храма на св. Архангел Михаил, осведоми.

Желаещите да участват на литургията се събират на паркинга под църквата „ Света Богородица “ при Ивановските църкви в 8:30 часа. Те би трябвало да са снабдени с комфортни обувки. Дължината на правата от паркинга до мястото на събитието е към 20 минути ходене пешком в едната посока.

Припомняме, че Ивановският манастир е учреден от Св. Йоаким преди 800 година с великодушното подаяние на цар Иван Асен Втори. Литургията ще бъде отслужена в храм, в който е служил светецът. Тя се организира за повторно, откакто през 2022 година традицията беше възобновена след вековно спиране.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР