Жега, задух и пот мори варненци и туристи в градските

...
Жега, задух и пот мори варненци и туристи в градските
Коментари Харесай

Жега, задух и пот. Защо климатиците в градския транпорт на Варна не работят?

Жега, зной и пот мори варненци и туристи в градските рейсове, вярата за хладнина наподобява далечна. Близо 50 рейса от градския превоз във Варна нямат фабрично климатик, а които имат - постоянно подлежат на ремонтни действия. Новите електробуси по варненските пътища наподобяват единствено фантазия за комфортен и удобен градски превоз. Хигиената при някои жители е мощно занижена, което укрепва чувството за беззащитност в горещите дни. Проблемът не е единствено за сюрпризираните от изискванията туристи и колабиращи варненци , водачите на рейсове на процедура работят по през целия ден в тези безчовечен условия.

Втори ден климатиците в рейсовете на „ Градски превоз " не работят. В някои случаи прозорците просто не се отварят. Навън е 35 градуса, а в рейсовете несъмнено температурата стига 40, написа възмутена читателка до редакцията на Moreto.net. По думите й жегата и задухът от дни тормозят пътуващите по линии 118, 20 и 148. Едва ли обаче единствено тези са линиите на градския превоз след чието прилагане чувството е като след сауна.

Оплакванията за неработещи климатици в рейсовете на „ Градски превоз " са всекидневие, сподели за Moreto.net още при започване на юли шефът на общинския транспортьор Николай Антонов. Тогава той изясни, че всекидневно постъпват тъжби от пасажери поради неналичието на климатизация в някои от рейсовете. По думите му няма какво да се направи, тъй като към 40 – 50 от колите в автопарка са създадени фабрично без охлаждаща техника. В по-новите рейсове климатици има, само че и те от време на време се нуждаят от ремонт.

Директорът на „ Градски превоз " изрази вяра, че новите електробуси, които към момента чакат да бъдат пуснати в употреба, ще тръгнат по градските улици най-малко през август. Така най-накрая щяха да бъдат сменени старите рейсове без климатици, които тормозят варненци в жегата. Към днешна дата обаче новите возила към момента не са в придвижване. Обявената публично причина е закъснение по построяването на зарядните им станции.

Заради проблемите с непрекъснато повреждащите се климатици и точещите се поправки ръководителят на КНСБ Пламен Димитров организира специфична среща с кмета Иван Портних и ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов при започване на месец август.

Димитров разяснява, че е получил увещание за целево влияние върху ремонтната активност на „ Градски превоз ", тъй че нещата радикално и бързо да бъдат изменени в интерес на водачите и на пасажерите, с цел да могат хората, изключително в тези жеги, да пътуват удобно.

Шофирането на градския рейс при отворени порти е честа панорама

Срещата сред КНСБ и градската администрация бе предизвикана от неодобрение на водачите на превозвача от влошаващите се условия, в които работят, провокирани от проблеми с аварийните елементи за рейсовете и климатиците. Защото на процедура водачите на рейсове би трябвало да работят през целия ден в тези условия, в които жителите се сблъскват за час.

„ Обърнахме особено внимание на сервизната активност във връзка с Соларисите и работата с външните снабдители на части. Има какво да се усъвършенства там. Ще вземем неотложно ограничения ", увери тогава градоначалникът.

Но миризма на пот, зной и нечовешка температура ще залеят и през днешния ден, решилият да употребява градски превоз във Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР