Жандармерията в Истанбул конфискува еврейска Библия, за която се смята,

...
Жандармерията в Истанбул конфискува еврейска Библия, за която се смята,
Коментари Харесай

Конфискуваха еврейска Библия на около 1100 години в Истанбул

Жандармерията в Истанбул конфискува еврейска Библия , за която се счита, че е на към 1100 години , както и известно количество монети от римската и византийската ера, в границите на интервенция против противозаконната търговия с исторически артефакти, оповестява " Хюриет дейли нюз ".

Екипи на истанбулската окръжна жандармерия са получили информация, че четирима души търсят клиент, с цел да продадат антична еврейска Библия (Танах) на цена от 500 000 $. Установено е било, че обвинените се намират в квартал Еюпсултан.

След като научили, че обвинените скоро ще се срещнат с купувачите, турските управляващи организирали интервенция , която е била осъществена по едно и също време на три обособени адреса в Еюпсултан.

По време на интервенцията са били конфискувани 101 монети, принадлежащи към римския и византийския интервал, и еврейска Библия от 28 страници от кожа и папирус, за която се счита, че е на 1100 години.

Монетите са предадени на дирекцията, отговаряща за археологическите музеи в Истанбул, а Библията е изпратена за експертни проучвания.

Четиримата обвинени са предадени на съда, откакто показанията им са били свалени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР