Жълт код заради очакван силен вятър е обявен в 19

...
Жълт код заради очакван силен вятър е обявен в 19
Коментари Харесай

Порои Заливат София На 1 Април! Внимание! Връхлитат Ни Ураганни Ветрове!

Жълт код поради предстоящ мощен вятър е разгласен в 19 области на страната за 1 април - неделя. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Във Видин, Монтана, Враца и Плевен предизвестието е за мощен северозападен вятър със скорост 14-19 м/с. В останалите 15 области ще духа мощен югозападен вятър, по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Средната скорост напразно и в тези региони ще бъде до 14-19 м/с.

Дневните температури ще се намалят с към 5 градуса - утринните ще са високи, изключително в Източна България, където към момента ще духа мощен южен вятър. Още през нощта против неделя над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания, в планинските региони и с гръмотевици, написа Блиц. В неделя ще превали на доста места и в останалата част от страната. На места краткотрайно преваляванията ще са интензивни, основно в Южна България и с гръмотевични стихии.

В понеделник ще има променлива облачност, единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще се намалят и минималните температури. В Северна и Източна България през по-голямата част от деня ще бъде прохладно, към вечерта и там вятърът ще отслабне.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР