Жълт код заради обилни снеговалежи и силен вятър е обявен

...
Жълт код заради обилни снеговалежи и силен вятър е обявен
Коментари Харесай

Опасно време в четвъртък - очакват се сняг и виелици

Жълт код поради значителни снеговалежи и мощен вятър е разгласен в 8 области в Южна България за 3 януари. Предупреждението важи за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

В тези области се чакат умерени снеговалежи в композиция с увеличаване напразно от север-североизток. Към края на деня и през нощта против петък ще има условия за виелици и навявания. Очаква се и формиране на снежна завивка до 10-15 см.

В тази връзка от Агенция " Пътна инфраструктура " приканиха водачите, на които в идващите дни следва пътешестване, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Пътната организация моли водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи.



При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР