Жълт код за сняг и виелици е в сила за

...
Жълт код за сняг и виелици е в сила за
Коментари Харесай

Сняг и виелици се очакват в планинските райони на Южна Румъния

Жълт код за сняг и виелици е в действие за планинските региони на окръзите Прахова и Дъмбовица в Южна Румъния, оповестяват от Националната метеорологична администрация на Румъния. Очаква се поривите напразно да надвишават скорост от 90 км/ч. Има заплаха и от виелици, оповестява Българска телеграфна агенция.

Междувременно паднали поради мощния вятър дървета блокираха придвижването на влаковете сред Петрошани и Кривадия в югозападната част на страната, съобщи Инспектората за изключителни обстановки в Хунедоара. В окръга е в действие и жълт код за мощен снеговалеж.

В Добруджа и по-специално в окръг Тулча (Югоизточна Румъния) има мъгли. На места видимостта е понижена под 50 метра.

В западния окръг Тимиш учебно заведение беше евакуирано поради придошлата река Бега. Наводненията засегнаха и няколко семейства в окръга. Там в действие е червен код.

" След изобилните превалявания, регистрирани през последните три дни в цялото хидрографско пространство на Банат и поради към този момент натрупалата снежна завивка, се следят увеличени равнища на всички водни течения ", заяви Банатската администрация.

" След извънредно топлото за сезона време и стойности от 21 градуса през почивните дни, температурите ще се върнат към естествените за края на зимата стойности и няма да надвишават 10 - 11 градуса ", разясняват синоптици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР