Жълт код е обявен за 8 области на Северна България

...
Жълт код е обявен за 8 области на Северна България
Коментари Харесай

Бури и порои се очакват в Северна България

Жълт код е разгласен за 8 области на Северна България за през днешния ден поради предстоящи интензивни превалявания и гръмотевични стихии, съобщи БГНЕС.
Кодът е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Търговищка. Отново и през днешния ден ще има превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Очакваните количества в областите с жълт код е 20-25 л/кв.м, тук-там и повече.
Около обяд преваляванията ще се реалокират на запад и северозапад, обилни количества се чакат в регионите на Ябланица, Угърчин и Тетевен. Следобед превалявания ще има в регионите на Западна и елементи от Северна и Южна България. Очакват се гръмотевични стихии и по-интензивни превалявания към Враца, Монтана, Берковица, Чипровци. В късните следобедни часове стихии ще има още веднъж в Централна и Източна България, по-обилни ще са преваляванията към Велико Търново, Разград, Шумен, Свищов. Вечерта бурите ще се изместят на юг и превалявания се чакат в Сливенско, Карнобат и региона на Елхово.
В сряда над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, температурите едва ще се покачат. Краткотрайни валежи се чакат на по-малко места в следобедните часове, най-вече в Югозападна България. В четвъртък превалявания съвсем не се чакат. Само на изолирани места е допустимо да превали и прегърми, температурите ще бъдат сред 28 и 31 градуса. В петък ще вали най-вече в Източна България. В събота още веднъж ще се върнат преваляванията съвсем над цялата страна в следобедните часове, като до вечерта ще стопират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР