Жалостиво-агресивно вицепремиерът Калина Константивнова с публикация във Фейсбук обяснява: И

...
Жалостиво-агресивно вицепремиерът Калина Константивнова с публикация във Фейсбук обяснява: И
Коментари Харесай

Константинова за проблема в Български пощи: Работят над 100 IT специалисти

Жалостиво-агресивно вицепремиерът Калина Константивнова с обява във Facebook изяснява: " И до момента в който ние всеки ден работим, с цел да реанимираме една от най-важните институции в България, следя, че в общественото пространство стартират да циркулират безспорни неистини и 100% подправени вести. "

Втора седмица пощите в цяла България остават блокирани поради хакерска офанзива.

По отстраняването на казуса работят над 100 IT експерти. Вицепремиерът показва, че в последните години, заради непрекъснато влошаващото се финансово положение, в системата на " Български пощи " е закупувана най-вече техника " втора ръка ", а вложенията в осведомителна сигурност и отбрана на данните са били редовно неглижирани.

Дейностите по инспекция, пречистване и възобновяване на системите включват над 6600 компютъра и над 100 сървъра в 2500 пощенски станции (в над 2300 обитаеми места), отбелязва в поста си Калина Константинова. По думите й към 3000 от компютрите (44%) са на възраст над 15 година и работят със програмен продукт отвън всякаква опция за поддръжка, който не може да бъде предпазен със модерни анти-вирусни решения. Останалите компютри, техника и версии на софтуерите са на възраст от 6 година до 15 година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР