Жалоните във външната политика са поставени, не виждам да се

...
Жалоните във външната политика са поставени, не виждам да се
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Няма да извършваме незаконни арести, не бих арестувал Бойко Борисов

Жалоните във външната политика са сложени, не виждам да се следва политика, която да е срещу Европейски Съюз и НАТО. Но е значимо по какъв метод се съблюдават тези жалони. Това съобщи в първото си ТВ изявление служебният вътрешен министър Иван в ефира на Нова ТВ.

Пункта на АБХБ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево

Министерство на вътрешните работи не може да изсипе два рейса с жандармерия, да превземе Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко деяние на министерството, под мое управление, ще бъде стимулирано от условието да се съблюдава законът. Пунктът е на страната, отдава се чартърен на частно сдружение. Между БАБХ и сдружението са зародили редица взаимоотношения. Има издадени голям брой административни и правосъдни актове. Министерство на вътрешните работи не може да бъде съдия в този спор. Актовете са наслагани един върху различен и способен орган да реши разногласието е съдът. (...) Ние сме набелязали идващите правни стъпки – страната да си върне личната граница и цялостния надзор над нея. Това е насоката – ние ще върнем всичко, което принадлежи на страната, само че само по законодателен ред.

Поготовка на изборите

Министерство на вътрешните работи ще има упоритостта да проследим порочните практики по време на изборите. Министерство на вътрешните работи основава организация да бъде дейно против купения избор и залавянето на лицата, които се занимават с тази противозаконна активност. Държавата ще вземе всички ограничения да отговори на изобретателните им практики във връзка с пазаруването на гласове на изборите.

Иван Гешев като основен прокурор

Нямам нищо срещу Гешев. Но институциите не може да водят война между тях, тъй като това не е в полза на българските жители. Ние ще работим с институцията прокуратура. Но ще сигнализираме обществото, когато прокуратурата пречи на работата на Министерство на вътрешните работи. Ще следим доста деликатно какво се случва с нашите произвеждане и ще пожелаваме от прокуратурата да докара до край решаването на тези производства. Тоест, ще следим по какъв начин прокурорите извършват функционалностите си.

Що се отнася до това за какво не проработи КПКОНПИ - поради липса на политическа воля. Очевидно желанията, които се прокламират, не постоянно са действителните планове на хората, които направиха тази коалиция.

Как ще работи като министър

Ще работя в две направления - одобряване на престижа на полицията и образуване на респектиращо отношение към чиновниците на Министерство на вътрешните работи, само че няма да се организират акции, които опонират на функционалностите на институцията. Няма да нарушаваме закона, няма да пристъпим към дейности, които не са подплатени с нужните доказателства, включително не бих арестувал Бойко Борисов.

Има структури, които стоят в сивото и черното. Нашата задача е да освободим тези лица в Министерство на вътрешните работи, които нямат достолепието да бъдат чиновници на Министерство на вътрешните работи. Нека да се подават сигнали, където е открит случай на нарушаване на наш чиновник, ще бъдат взети нужните ограничения. (…) Много от хроничните проблеми в този момент се слагат, само че сме окуражени да успокоим обстановката в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР