Жалба в Районния съд срещу решението на Общинския съвет за

...
Жалба в Районния съд срещу решението на Общинския съвет за
Коментари Харесай

Жалят в съда евентуалното застрояване на 81 дка до Гребната база

Жалба в Районния съд против решението на Общинския съвет за приемане на Общ устройствен план, допускащ застрояване на 81 дка до Гребната база в Пловдив, са внесли от гражданската самодейност „ За ПАРКА “.

Ден преди Бъдни вечер от самодейността входираха в локалния парламент подписка за избавление на имота, подкрепена от близо 1200 души. Хората упорстват за смяна на предназначението на имота в зелена повърхност, за отчуждаването и поддържането му като парк за публично прилагане. Предложенията се чака да бъдат разисквани на изключителна сесия, която да се свика в едномесечен период.

Днес е планувана и срещата сред кмета Здравко Димитров и представители на " Тея Инвест " - компанията притежател на имота. От локалната гражданска самодейност упорстват Димитров неотложно да контракти дарението на парцела, а не възможната му продажба, защото паркът е на пловдивчани и неговото откупуване е неуместно.

Припомням, че на 24 ноември, макар митинга на десетки пловдивчани, Общински съвет одобри новия Общ организационен проект, който разрешава отчасти застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни здания на по 3 етажа. Против гласоподаваха единствено от групата на Демократична България Пловдив и самостоятелните съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

Решението изкара на митинги пловдивчани. Те упорстват за опазване на зеления статут на терена.

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев към този момент разгласи, не може да върне за ново разглеждане решението на Общински съвет, тъй като Законът за устройство на територията изключва тази опция.

Междувременно, решението за изменението на новия Общ устройствен план на Пловдив към този момент е обнародвано в Държавен вестник и от тук нататък вероятно постъпили тъжби не стопират неговото деяние.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР