Жалба срещу избора на изпълнител за строежа на рибарско пристанище

...
Жалба срещу избора на изпълнител за строежа на рибарско пристанище
Коментари Харесай

Жалят избора на изпълнител за строежа на рибарско пристанище „Карантината“

Жалба против избора на реализатор за градежа на рибарско пристанище „ Карантината “ е импортирана в Комисията за защита на конкуренцията в предпоследния работен ден за 2018-та година, научи Moreto.ne t.

Срещу решението на Община Варна за това кой да се ангажира с осъществяването на обекта се опълчва един от отпадналите претенденти в оповестената през септември предходната година социална поръчка. Жалбата е импортирана от ДЗЗД „ Аквилея “, класирано на второ място в крайното нареждане. Първенец и краен избор на локалната администрация е „ Партьори-Варна “ ДЗЗД. На трето и четвърто място са класирани Консорциум Ергопланекс и Космос шипинг АД.

Прогнозната стойност на оповестената социална поръчка е над 10.5 млн. лв.. Почти такава оферта е дал и определеният реализатор. По проект част от средствата ще обезпечи локалната администрация, а останалата ще пристигна като безплатно финансиране по европейска стратегия.

С реализирането на плана ще се сътвори предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки. Така ще се удовлетвори потребността за основаване на модерни условия за реализиране на риболовна активност със относително дребни плавателни съдове. В момента риболовците не разполагат с подобаващи места за акостиране, разтоварване на техния улов при хигиенични условия и продажбата му.

Продължителността на поръчката е 36 месеца. В плановете пристанищната акватория е оразмерена за 116 кораба с разнообразни размери. Обособени са места за разтоварване на уловите. За част от дребните съдове е предоставена опция за всекидневно изваждане на изсъхнало – слипове по цялата южна страна на пристанището.

Ще има компактна постройка, състояща се в едната си част от три етажа, а в останалите от по един. На първия етаж в постройката се поместват пространства, директно свързани с активността на риболовците, първата обработка, краткотрайно предпазване и продажба на риба. На риболовците се дават санитарно-битови пространства, включващи гардеробни, тоалетни, мивки и душове за 30 индивида. Пазарът за рибни артикули има директна връзка с пространствата за първа обработка. По проект сервизът разполага с работилница за ремонт на дребни плавателни съдове.

На втория етаж е администрацията на пристанището. Ще има заседателна зала-клуб на рибаря. На третия етаж се възнамерява заведение за хранене. Проектът е изработен по този начин, че да удовлетворява по едно и също време условията на профилиран ресторант за риба – 2-3 звезди. Заведението е предопределено като за риболовците, по този начин и за външни гости. Оразмерено е за 140 индивида. Покривът на 3-етажния размер е завършен като амфитеатър. Вита стълба ще обезпечава достъп до ресторанта, до амфитеатъра на покрива и по-нагоре към площадка с хубав аспект във всички направления.

В региона на пристанището ще има зони за отдих и разходка на пешеходци. Ще бъдат обезпечени транспортен достъп, както и паркоместа.

2.7 млн. лв. са планувани за съоръжение на рибарското пристанище.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР