Иззети са огромни количества дрехи, носещи запазени марки, без разрешението

...
Иззети са огромни количества дрехи, носещи запазени марки, без разрешението
Коментари Харесай

Разбиха организирана група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост

Иззети са големи количества облекла, носещи запазени марки, без разрешението на правопритежателите, към 500 г злато и парични суми в разнообразни валути; На трима от шестимата арестувани са повдигнати обвинявания
Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени дейности са осъществени в София и на територията на Русенска област на 12 декември от чиновници на отделите „ Център-север “ и „ Киберпрестъпност “ при Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, както и на ОДМВР – Русе по отношение на доказване и документиране на активността на проведена незаконна група, занимаваща се със предпазване и разпространяване на артикули, обозначени със непокътнати търговски марки, без разрешението на правопритежателите.  Операцията е осъществена под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе.

При осъществените претърсвания и изземвания на три домашни адреса, склад и четири МПС в София са открити и конфискувани 106 кашона с облекла и аксесоари, носещи непозволено разнообразни марки, документи и мобилен телефон. Други 50 денка и 71 кашона с облекла, обувки, аксесоари и парфюми, към 500 г злато, противозаконен военен револвер с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лв., четири телефона и документи са открити при процесуални дейности в четири жилища, два склада и пет МПС на територията на област Русе.

Първоначално с полицейска заповед за период до 24 часа са арестувани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 321 вр. член 172б от Наказателен кодекс –  двама са с наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период от 72 часа, а един – с „ парична гаранция “. Работата по случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане под наблюдението на прокуратурата.

Противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари е приоритет на Европейски Съюз в региона на правоприлагането и вътрешната сигурност. Във връзка с това на европейско равнище е създаден проект за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT). 24 страни членки на Европейски Съюз и европейски организации (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят взаимно на интернационално равнище в границите на EMPACT за обезвреждане на този вид незаконни закани. ГДБОП е началник на европейската група, която работи по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР