Иззеха над130 кг марихуана край Пловдивслед съвместна акция наГДБОП, ДАНС

...
Иззеха над130 кг марихуана край Пловдивслед съвместна акция наГДБОП, ДАНС
Коментари Харесай

Хванаха българин и македонец с над 130 кг марихуана на АМ „Тракия“

Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след взаимна акция на ГДБОП, ДАНС и ОД на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена на 14 февруари вечерта. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. Задържани са двама души, на които следва да бъдат повдигнати обвинявания.

Единият от тях е 47-годишен жител на Северна Македония, който е бил осъждан преди този момент за контрабанда. Другият е 43-годишен български жител.

Установява се и съпричастта на други лица. Наказанията, които са планувани за обвиняванията, които следва да бъдат повдигнати, са от 5 до 15 години отнемане от независимост, както и санкции в размер 20 до 100 хиляди лв..

Получен е сигнал за идно превозване на опиатите, които ще бъдат прекарани от Западна Европа в посока Турция. След определяне на транспортното средство, е извършена съгласуваност с шефа на ОД на МВР-Пловдив и с сътрудници от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " в София, са подхванати дейности.

Автомобилът се е движил по Автомагистрала „ Тракия “ - в посока от София до Бургас. Той е спрян на 125 км на автомагистралата от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи. Открити са 24 кашона с политиетиенови пакети с тревиста маса.

Всеки един от пакетите е с тегло над кг. Шофьорът на колата - жител на Северна Македония, е декларирал, че транспортира обувки, като по-късно е споделил, че изобщо не знае какво придвижва.

След установяването на нартичните субстанции са подхванати дейности и в София. Претърсен етоварен автомобил, за който има данни, че е пренатоварена стоката, като не са открити опиати. Иззети са други вечествени доказателства. Задържано е едно лице, като е осъществено претършуване и на неговия адрес от ГДБОП.

Най-вероятно лицата са част от канал за трафик на опиати по направление към Турция. Действията по следствието не престават - разпитват се очевидци.

Македонецът е прочут на органите на реда. Той е бил арестуван през 2017 година на граничен пункт„ Златарево “ и е наказан на 4 години, като през 2019 година е предварително освободен.

За българина няма данни да има други престъпни прояви . Той е роден във Враца, само че е с непрекъснат адрес в София./Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР