Иззеха автомобила на 92-годишния мъж от Сливен, който беше спрян

...
Иззеха автомобила на 92-годишния мъж от Сливен, който беше спрян
Коментари Харесай

92-годишният мъж без книжка хванат отново зад волана: Ей, аз съм много голям престъпник

„ Иззеха автомобила на 92-годишния мъж от Сливен, който беше спрян на пътя пийнал и без брошура. Причината – кара още веднъж колата без регистрационни номера при към този момент формирано досъдебно произвеждане. За повторното нарушаване Стефан Стефанов ще бъде съден, споделиха за БТВ от прокуратурата в Сливен.
Събота, 11 часа, в центъра на Сливен. Шофьор снима Стефан Стефанов, който беше спрян от служителите на реда на 8 март без брошура и с алкохол. Отново е зад кормилото на същата кола – този път без регистрационни номера. От полицията в Сливен ревизират сигнала и откриват колата в гараж покрай дома на нарушителя.
„ Сутринта гледахме видеоклипа, установихме очевидеца, който е направил записа. Съгласувахме дейностите си с Районна прокуратура и стартира ново досъдебно произвеждане за това, че автомобилът е ръководен, откакто му е прекъсната регистрацията. В момента се прави оглед на колата. С протокола за оглед ще бъде конфискуван по отношение на новообразувано досъдебно произвеждане “, изясни началникът на бранш „ Охранителна полиция “ в Сливен Димитър Кикьов.
Съседи настояват, че мъжът постоянно си купува алкохол от близкия магазин.
„ Паднал беше и съседите го подвигаха една вечер и го заведоха у дома, беше ударен. Според мен служителите на реда просто би трябвало да му вземат ключовете за колата, тъй като няма друга оправия. Дъщеря му не може да се оправи с него “, описа Албена Димитрова.
„ Отишъл е да вкарва колата в гаража и в действителност не е имало място, не можал да я вкара и отново пристигнал дотук “, съобщи щерка му.
Баща ѝ разбра от медията, че са му взели колата. „ Конфискуваха ли я? Ще им отрежа главите. И знаеш ли за какво? Защото аз на 17 години бях по лагери и затвори за правдивост. Никаква правдивост няма. Пак съм карал колата? Ей, аз съм доста огромен нарушител “, сподели Стефан Стефанов.
От Районната прокуратура в Сливен споделиха за, че 92-годишният мъж ще бъде съден и евентуално ще получи административно наказване.
„ Свидетелството му е отнето през юли 2022 година за това, че е карал след приложимост на алкохол, тогава бе прекъсната и регистрацията на автомобила. Впоследствие на 8 март той беше открит да ръководи нерегистрирано транспортно средство, още веднъж след приложимост на алкохол. Това е извънредно рисково ръководство “, съобщи основен контрольор Илиян Николов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ в Сливен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР