Изявленията на Великобритания за доставка на снаряди с обеднен уран

...
Изявленията на Великобритания за доставка на снаряди с обеднен уран
Коментари Харесай

Русия: Обедненият уран ще навреди на населението и почвата за десетилетия

Изявленията на Англия за доставка на снаряди с обеднен уран на Украйна наподобяват изключително цинични преди годишнината от бомбардировките на Югославия, където те бяха употребявани . Това съобщи в петък началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, представен от ТАСС

" Особен цинизъм на изказването на заместник-министъра на защитата на Англия Анабел Голди придава фактът, че то е направено надали не в навечерието на следващата годишнина от бомбардировките на НАТО в Югославия - 24 март 1999 година, когато стартира интервенцията на Алианса. наречена " Милосърден ангел ". Заповедта за започване на бомбардировките на съдружните сили е дадена от генералния секретар на НАТО Хавиер Солана, съгласно който интервенцията е " филантропична ", сподели Кирилов по време на брифинг за следствията от снабдяването Киевски режим с муниции с обеднен уран.

Той изясни и какво съставляват бронебойните подкалибрени муниции - това са артилерийски снаряди, чийто диаметър на дейната част е по-малък от калибъра на оръдието. Те се употребяват за пукотевица по танкове, бронирани обекти, като предписание, от упор.

" Обедненият уран е банално название на метал, чиято основа е повече от 90% изотопи на уран-238 и по-малко от 1% уран-235. Използването на обеднен уран в такива муниции е поради високата му компактност, която обезпечава пробиващ резултат върху бронята .Този резултат се реализира вследствие на потреблението на кинетичната сила на самото ядро, както и на обвивката му.Когато се удари в бронята, обвивката от мека стомана се счупва и предава силата си на ядрото, което пробива бронята ", напомни генерал-лейтенантът.
 Лондон успокоява за боеприпасите с уран: Няма нуклеарна ескалация
Лондон успокоява за боеприпасите с уран: Няма нуклеарна ескалация

Само Русия говорела за възходящи нуклеарни опасности

Както означи Игор Кирилов, волфрамовите сплави имат сходни характерности, само че боеприпасите на тяхна основа са доста по-скъпи за произвеждане. " Бих желал да обърна внимание на обстоятелството, че потреблението на муниции, съдържащи обеднен уран, няма доста преимущество пред волфрама в актуалните военни интервенции ", заключи той.

Същевременно Кирилов съобщи, че потреблението на снаряди с обеднен уран в Украйна ще навреди на украинските войски, на популацията като цяло и ще се отрази отрицателно върху селскостопанския бранш на страната за десетилетия или даже за епохи .

" Западът добре осъзнава отрицателните последствия от потреблението на муниции с обеднен уран ", каза  Кирилов.

Той съобщи, че данните за потреблението на обеднен уран от Съединените щати и техните съдружници на Балканите и в Ирак демонстрират съществени и трайни негативни въздействия върху локалното население и околната среда.

 на, декларирани по-рано тази седмица, за изпращане на снаряди, съдържащи обеднен уран, в Украйна.

, само че, че този ход демонстрира, че членовете на НАТО изпращат оръжия с " нуклеарен съставен елемент " в Киев.
 За Унгария е неточност да се изпращат муниции с уран на Украйна
За Унгария е неточност да се изпращат муниции с уран на Украйна

Будапеща се притеснява от ескалация на войната

Критици на потреблението на обеднен уран, като Международната коалиция за възбрана на уранови оръжия, споделят, че прахът, основан от такива оръжия, може да бъде вдишан, до момента в който муниции, които не са уцелили задачата си, могат да отровят подпочвените води и почвата.

Страни като Съединените щати и Англия споделят, че обедненият уран е положително средство за заличаване на модерните танкове. Англия твърди, че вдишването на задоволително количество прахуляк от обеднен уран, което може да аргументи щета, " би било мъчно ".

Кралското научно общество сподели в отчет от 2002 година, че рисковете за бъбреците и другите органи от потреблението на муниции с обеднен уран са доста ниски за множеството бойци на бойното поле и за тези, които живеят в региона на спора.

Известно е също, че и Русия създава уранови оръжия дружно с към 20 други страни, съгласно Международната коалиция за възбрана на уранови оръжия, прецизира Ройтерс.
 Медведев: Руските войски ще стигнат до Киев и Лвов, в случай че би трябвало
Медведев: Руските войски ще стигнат до Киев и Лвов, в случай че би трябвало

Съюзникът на Путин пита украинците желаят ли да отворят кутията на Пандора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР