Изявления ще има само за фактите, които могат да бъдат

...
Изявления ще има само за фактите, които могат да бъдат
Коментари Харесай

Николай Малинов обвинен в шпионаж, Решетников със забрана да влиза в България

" Изявления ще има единствено за обстоятелствата, които могат да бъдат оповестени на този стадий на следствието. На въпроси няма да отговаряме ", съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на конференция по отношение на следствието на шпионаж в интерес на Русия.

" В хода на следствие на закононарушението е открита настояща скица за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази скица се употребява и за трансфер на финансови средства. По този метод се финансират мероприятия, които заплашват националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за присъединяване на един български жител. Той е Николай Малинов, който е притеглен в качеството си на обвинен. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лв., към този миг той към този момент о освободен от ареста ", сподели той. (Никорай Малинов е ръководител на придвижване " Русофили " и през вчерашния ден бе арестуван. Разпитани бяха и негови съратници - б.р.)

" Организациите, с които е работил, са основани в Русия. Те са " Двуглав орел " и Руски институт за стратегически проучвания. ( На първото сдружение някогашният военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников е зам.-председател, а на второто - ръководител - б.р.) Наложена е възбрана за период от 10 година на Леонид Решетников за влизане в страната ни ", разясни Цацаров.

Иван Гешев
" В хода на следствието е открито, че Малинов е приемал да извършва задания против възнаграждение за съответните организации. Образувани са досъдебни производства. На 9.09. тази година са извършени 11 претърсвания на недвижими парцели, конфискувани са телефони, документи, които имат връзка с закононарушението, за което е притеглен под наказателна отговорност ", добави зам.-главният прокурор Иван Гешев.

От думите му стана ясно, че е открита и докладна на съветски език. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР