Изявления на председателя на Обединения комитет на началник-щабовете (ОКЩ) на

...
Изявления на председателя на Обединения комитет на началник-щабовете (ОКЩ) на
Коментари Харесай

В Киев са се ядосали от изявления на Пентагона

Изявления на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете (ОКЩ) на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили за опцията за започване на договаряния сред Москва и Киев за споразумяване на спора са разгневили украинските управляващи, написа, базирайки се на източници, вестник Politico.

Както напомня изданието, предходната седмица Мили, говорейки на събитие в Икономическия клуб в Ню Йорк, уточни нереалността Украйна да реализира военна победа и означи, че идната зима отваря опция за започване на договаряния с Руската федерация. Сега, съгласно вестника, Вашингтон се пробва да увери Киев, че Съединени американски щати не пречат на Украйна да реализира задачите си. По-специално, американски чиновници споделят на сътрудниците си в Киев, че предстоящата зимна пауза във военните дейности не значи, че договарянията би трябвало да се проведат в близко бъдеще. Освен това Белият дом дава обещание да продължи да оказва военна помощ, съобщи Агенция " Фокус ".

По-рано Politico заяви, базирайки се на източници, че администрацията на Съединени американски щати е притиснала украинския президент Володимир Зеленски да изключи клаузата за невъзможността за договаряния с съветския водач Владимир Путин от листата с условия за започване на разговор. Както показва изданието, смяната в позицията " е директно обвързвана с гальовен напън от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън “.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели по-рано, че съветското управление към момента е отворено за договаряния за Украйна. Той означи, че Русия е подготвена да изслуша западните сътрудници, в случай че предложат да провеждат диалог за разведряване, като се вземат поради ползите на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР