Изявлението на депутата от БСП професор Иво Христов, че 80

...
Изявлението на депутата от БСП професор Иво Христов, че 80
Коментари Харесай

Социалните мрежи за дебилите на Иво Христов: Позор! Антибългарин! Оставка!

Изявлението на депутата от Българска социалистическа партия професор Иво Христов, че 80 % от българите са дебилни и поддръжката на тезата на Кремъл, че Червената войска е избавила българските евреи, провокираха лавина от мнения в обществените мрежи.

Остра позиция показаха главно хора, свързани с дясното в България.

Ето някои от тях:

Бившият водач на ДСБ Радан Кънев:

Изказването на проф. Христов е всеизвестен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - следващо доказателство, че алените не могат да бъдат опция в никакъв случай, никому и на никаква цена.

Първо, то е безобразно огорчение към паметта на хората, които с голям риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски генезис - свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и елементарни жители.

(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, персонално те и фамилиите им - тежко потърпевши по време на окупацията от същата Червена войска...)

Второ - то е подигравка с възприятията и традициите на нашия народ. В цялата ни съвременна история, голямото болшинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и срещу всяка форма на политическо принуждение.

Трето - то е нечувана засегнатост към болшинството от българите през днешния ден. Нищо не може да оправдае определението “дебили ” - и то за хора, които с съображение се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото изказване, че тази човещина е била преходен артикул на войната сред две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, само че може би най-важно: Тази засегнатост произлиза от представител на традицията на нападателно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и в никакъв случай не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и непозната военна мощ, извърши и най-мащабното закононарушение на етническа основа в българската история - срамния “Възродителен развой ”. Престъпление, чийто тежки последствия тегнат и до през днешния ден.

Надявам се българските “социалисти ” неотложно да изхвърлят господин Христов от групата си в Народното събрание и да изискат оставката му като народен представител. Присъствието му в постройката е позор за паметта на Димитър Пешев и още десетки почтени българи.

Надявам се, само че знам, че няма да стане.

Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти ”.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов:  

Изпитвам омерзение и гадност от изказването на Иво Христов във връзка спасяването на българските евреи. Неговите думи са идеален израз на народен нихилизъм и слугинаж на непозната страна.

Заслугите на България за спасяването на 50 000 евреи са международно приети и са едно от най-големите цивилизационни постижения на народа ни в ХХ век. Подробностите за тези трагични дни всеки може да откри в книгите на Габриеле Нисим „ Човекът, който спря Хитлер “, на Михаел Бар-Зоар „ Извън хватката на Хитлер “, както и в „ Спомени “ на Димитър Пешев. Аз персонално ще прибавя и свидетелствата на моя дядо доктор Никола Дуров, който е един от 42–та депутати в 25-то Народно заседание, подписали петицията за спасяването на своите съграждани от еврейски генезис. Никаква Червена войска не е била в мислите и в дейностите им. Просто са защитавали с имената си достойнството на българския народ и неговата етническа приемливост.

Ще отбележа, че президентът Желев беше на път да прекъсне визитата си в Съединени американски щати, научавайки, че приносът на България не е отразен в музея на Холокоста. Пропускът беше неотложно отхвърлен и беше поднесено публично опрощение от американските управляващи.

Само антибългарин може по подобен неподобаващ метод да омаловажи и пренебрегне интернационално приети заслуги на народа си. Позор!

Бившият стопански министър и претендент за президент Трайчо Трайков:

Разговорът за националната памет и чест били за жалкия простак отклонение на вниманието от значимата съгласно него тематика - опозоряване на оня монумент... Опасявам се обаче, че индивидът с съображение е депутат - доста народ си е тъкмо показан посредством него. По причина на същото осъзнаване, преди време стопирах да стартирам отговорите си на някои парламентарни въпроси (обикновено от Атака) с увода, че очевидно е нужен учебен ценз за Народното събрание.

Активистът на " Протестна мрежа " Асен Генов:

Между другото, изявлението на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов (доцент или професор, по този начин и не се разбва) е доста по-скандално от това, а Тони " Шайката ". Ако има правдивост, след Антон Тодоров и Иво Христов би трябвало да излети от Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР