Изявени лидери и дигитални предприемачи от цяла Европа се събират

...
Изявени лидери и дигитални предприемачи от цяла Европа се събират
Коментари Харесай

SHEleader@digital поставя диалогa за лидерството в цифровата ера

Изявени водачи и цифрови бизнесмени от цяла Европа се събират на 12 април в София за първата SHEleader@digital конференция, с цел да проведат разговор за водачеството в цифровата епоха и ролята на дамите в софтуерната промишленост.

Конференцията ще изследва измеренията на женското водачество и ще даде платформа на бизнес ръководители и започващи дами бизнесмени, които да споделят своите истории на триумфа и на практика препоръки. SHEleader@digital има за цел да очертае въздействието на дамите върху трансформиращия се свят и да промени схващането, че цифровата промишленост е по-скоро мъжка територия. Конференцията ще сложи акцент върху посланието, че устойчивото развиване на бизнеса и обществото се реализира в среда, в която мъжете и дамите се имат идентични благоприятни условия да вземат участие по отношение на техния гений и хрумвания.

“SHEleader@digital среща дами - водачи от Европа, с цел да подтикваме разговора за ролята на дамите в цифровата стопанска система, да потърсим измеренията на достоверността на женското водачество и да хвърлим мост към новата генерация жени-предприемачи”, съобщи Саша Безуханова, създател на BCWT и MOVE.BG.

Главният продуктов и информативен шеф на Financial Times Кейт О'Риордан ще опише за напъните на FT за реализиране на равни благоприятни условия на дамите и мъжете в бизнеса и основаването на по-приобщаващ метод за асортимент на гении, в това число откриването на нов офис на FT в София с фокус върху продуктови и софтуерни функции. Освен това Кейт ще показа по какъв начин FT работи, с цел да доближи и да ангажира повече дами читатели.

Говорители от над 15 страни ще споделят по какъв начин консолидираното на достоверния женски жанр в професионалните им функции способства за развиването на сполучливи, устойчиви и уравновесени компании и организации.

Сред водещите посетители и лектори на SHEleader@digital са Мария Габриел - еврокомисар с сектор цифрова стопанска система и общество, Саша Безуханова – създател на BCWT и MOVE.BG, Мина Димитров - началник на Central Go To Market, EMEA в Гугъл, Мери-Джо Луис - създател на организацията ‘Жени в киберсигурнастта’, Сабела Гарсия - Куеста - шеф на Next Media Accelerator, Маржена Биелеска - съ-основател на Experior Venture Fund, Лина Саланаускаите - откривател в Европейския институт за тъждество на половете (EIGE).

SHEleader@digital се провежда от Българския център на дамите в технологиите, в партньорство с Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз и ЕК, конференцията ще се организира под формалния патронаж на комисаря по цифровата стопанска система и общество госпожа Мария Габриел.

SHEleader@digital ще се организира в Националния замък на културата на 12 април и ще събере над 200 делегати от цяла Европа от бизнеса, нестопанския и обществения бранш. Събитието ще бъде излъчено и онлайн във Фейсбук и YouTube.

Повече информация тук
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР