Изявени български лекари, които работят в областта на медицинската онкология,

...
Изявени български лекари, които работят в областта на медицинската онкология,
Коментари Харесай

Лекари рисуват в подкрепа на деца с онкологични заболявания

Изявени български лекари, които работят в региона на здравната онкология, подаряват свои авторски картини в помощ на децата, които се лекуват в Клиниката по детска онкохематолигия на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Благотворителната галерия е поредна самодейност на Медицинския университет в града, а задачата е със събраните средства да ухилен дребните пациенти.

Пъстри багри, топли цветове и доста положителни страсти сплотиха лекари от Пловдив и София с благотворителна цел.

Авторите на платната, по специалност медици, които избраха днешния ден, с цел да покажат гения си, споделят хуманността изразена като опит да ухилен децата със здравословни проблеми.

В детската онкохематология сега лекарите се грижат за 22 деца.

" Децата с онкологични болести прекарват доста дълго време в болница. Ние се опитваме по всевъзможен метод да им създадем съвсем домашна среда, съвсем фамилно обгрижване и благотворителността оказва помощ доста за това. Освен за битовите условия посредством благотворителни средства в отделението са закупени инсталация, консумативи, катетри, неща, които усъвършенстват медицинските грижи ", съобщи проф. Мария Спасова.

В изложбата свои картини демонстрира и проф. доктор Галина Куртева, един от огромните престижи в региона на здравната онкология и химиотерапия.

" Подбрах картини, по-скоро тематични, да проговорят за това какво не сме създали, къде сме длъжници към тези дребни същества ", добави проф. доктор Галина Куртева.

Оказва се, че изкуството не е непознато и на научните служащи. Лекарите безшумно, само че всекидневно се борят за всяка детска усмивка.

" За децата със здравословни проблеми - да мечтаят повече, да играят повече, за другото да се грижим ние. Винаги би трябвало да има вяра, че ще излязат от отделението и както ние им споделяме ще ни не помнят ", сподели още проф. доктор Галина Куртева.

Повечето от картините бяха изплатени още през днешния ден. Изложбата може да бъде прегледана в Първи образователен корпус на Медицинския университет в Пловдив до 9 юни.

Автор: Мариела Хубинова

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР