Изяж цялата си закуска, обяда сподели, а вечерята пропусни. Това

...
Изяж цялата си закуска, обяда сподели, а вечерята пропусни. Това
Коментари Харесай

Пропускането на закуска при тийнейджъри води до диабет

Изяж цялата си закуска, обяда показа, а вечерята пропусни. Това гласи най-старата максима по отношение на вярното хранене. И в нея има доста истина.

Здравословното и положително хранене заран е от голямо значение за цялостното здравословно положение. Пропускането на закуската се свързва с редица проблеми като затлъстяване, диабет и даже по-лесно разболяване от грип.

Липсата или незадоволителната храна в утринните часове вреди най-вече на младежите. Ново проучване извършено от шведски учени откри, че вредите от сходни привички в държанието на хранене се демонстрират до след 30 години.

Хората, които не са приемали изобилна и засищаща закуска по време на тийнейджърските си години полазват повече признаци на метаболитен синдром 27 години по-късно спрямо тези, които са приемали здравословна и изобилна такава.

 Закусване

Медицинският термин метаболитен синдром безусловно значи рисковата композиция от диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване. А тези признаци покачват неведнъж риска от сърдечно-съдови болести и инсулт.

Изследването почнало още през 1981 година. Тогава учените от Университета в Умео, Швеция са открили навиците на хранене на учениците от северния град Лулея и най-много – какво и по какъв начин закусват. През 2008 година, 27 години по-късно, същите хора са подложени на повсеместен здравен обзор.

 Хранене

Установено било, че хората, пренебрегвали закуската или приемайки такава в лимитирани количества, са в пъти по-застрашени от метаболитен синдром като възрастни спрямо тези, приемали солидна здравословна закуска.

Много хора оправдават този си нездравословен табиет с неналичието на вкус. Това обаче се дължи на вашия биологичен часовник, който ненапълно зависи от гените ви. 10% от хората наследяват гени, които настройват биологичния им часовник на по-бавни темпове.

Поради това нормално, когато хората се разсънват мъчно заран, те нямат и вкус. Решението е, в случай че нямате вкус, да не се насилвате да закусвате в 7:00 часа. Направете го, когато усетите, че огладнявате - към 9:00-10:00 часа да вземем за пример.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР