Извлеци от сливи и праскови се оказали смъртоносни за рака

...
Извлеци от сливи и праскови се оказали смъртоносни за рака
Коментари Харесай

Сливи и праскови ликвидират рака

Извлеци от сливи и праскови се оказали смъртоносни за рака на гърдата, даже за най-агресивните му форми, оповестява ScienceDaily.

Изследванията са дело на учени от Тексас. Според тях резултатите са извънредно обнадеждаващи - плодовата офанзива освен унищожавала раковите кафези, само че била изцяло безвредна за здравите.

Експертите от AgriLife Research стигнали до извода, че лабораторният триумф е реализиран с помощта на две фенолови съединения, нормална съставна част на плодовете. Двата химикала са леко киселинни и са свързани с аромата, усета и цвета на овощната продукция.

Екипът на Дейвид Бърн и Луис Сиснерос-Зевалос тръгнал от проучване на антиоксидантите и питателните фитосъставки в сливите. Оказало се, че по качества те са най-малко наедно, а и по-добри от тези в боровинките. Доскоро се смяташе, че боровинката е абсолютният номер 1 по наличие на потребни микроелементи и антиоксиданти.

Атаката против два вида кафези на рака на гърдата, в това число едни от най-агресивните, била осъществена с дестилат от известни търговски сортове: праскови " Rich Lady " и сливи " Black Splendor ".

Хлорогенните и неохлорогенни фенолови съставки от плодовете, които ликвидирали туморните кафези, са много публикувани във всички овошки, само че в костилкови плодове като прасковите и сливите концентрацията им е доста висока. Естествено, в този момент се готвят изследвания за разработка на различна, безвредна " плодова " химиотерапия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР