Извинявам се на семейството си и на жителите на община

...
Извинявам се на семейството си и на жителите на община
Коментари Харесай

Кметът на Калояново, спипан дрогиран зад волана, със скандална версия за инцидента

Извинявам се на фамилията си и на жителите на община Калояново за случая, в който бях махленски, че карам откакто съм използвал неразрешени вещества. Разбирам доста добре по какъв начин това се е отразило на самочувствието им и доверието, което имат в мен като брачен партньор и татко и като кмет на общината.

Това съобщи пред „ “ кметът на Калояново Георги Георгиев, откакто в четвъртък, 12 ноември, той бе наказан след съглашение с Районна прокуратура – Пловдив, по тази причина че е управлявал служебния автомобил „ Фиат “ след приложимост на наркотично вещество – кокаин.

На Георгиев бе наложено наказване осем месеца отнемане от независимост условно с три години изпитателен период, 400 лв. санкция и отнемане от правото да ръководи МПС за период от 1 година и 6 месеца.

Георгиев приема този факт, той резервира поста си кмет на община Калояново, който завоюва на изборите през октомври 2019 година и продължава да ръководи общината втори мандат. За него обаче случая от предходната седмица, когато служител на реда от сектор – Калояново го спря на входа на селото, продължава да бъде непосилен. Според него това е режисура, капан, „ сготвили са го “.

За първи път Георгиев описа какво тъкмо се е случило.

Във вторник, 10 ноември, към обяд 14.00 часа началникът на Полицейския сектор в Калояново му се обадил по телефона да пристигна при него по някакъв случай. Георгиев бил в Пловдив и незабавно потеглил към Калояново.

Около 14.00 часа на влизане в селото го спрял служител на реда от сектора. Извинил му се и споделил, че би трябвало да го ревизира. Проверката бил с мил чек - 3000, по подигравка на ориста същите устройства, които кметът от време на време купувал и общината дарявала на полицията.

Според Георгиев устройството посочило, че е използвал кокаин, само че преди този момент пробата посочил съмнение и върху другите обозначени субстанции. Усъмних се незабавно в резултата, защото аз не използвам такива вещества.

По-късно в хода на инспекцията и обвиняването беше казано, че до момента в който ме проверявали съм треперил, показал съм експанзия.

Бях самичък в колата, нямам никакъв очевидец, изясни Георгиев. Но има видеокамери на входовете на Калояново. Там може да се види, че си вървя по пътя, че не трептя и не съм нападателен към служителя на реда, който ме ревизира.

Аз вземам няколко типа медикаменти – за диабет и успокоително, което до неотдавна се споделяше ривотрил, в този момент е с ново име – клонарекс. Не мога да кажа до каква степен мил чека реагира на тези медикаменти. Мои близки постфактум ме посъветваха да съм желал да ми създадат кръвна проба, която ще покаже по-точен резултат имам ли наркотични субстанции в кръвта или не.

В оня миг не съм мислил за това, само че кръвните проби се носят в лаборатория в София и процедурата лишава много време, може би повече от месец. Приех нещата както са се случили.

Но Георгиев изяснява полицейската инспекция против него като осъществена с доста огромна възможност по сигнал на негови политически съперници. След време ще стане ясно, убеден е той. Георги Георгиев продължава работата си като кмет на Калояново. Още в първия ден на тази седмица той ще бъде на работното си място.

Георги Георгиев е един от най-известните общински кметове в Пловдивска област. През 2019 година се кандидатира за втори мандат и завоюва безапелационно. Той е правилен на синята концепцията и на марката Съюз на демократичните сили, въпреки през последните месеци тя съвсем да изчезна.

През февруари 2019-та за няколко месеца Георгиев бе отпред на Областния съвет на Съюз на демократичните сили. И в този момент той споделя полезностите на сините.

През май предходната година той бе измежду уредниците, които заведоха над 130 индивида от община Калояново на посрещането на папа Франциск в София. А на 6 май бе измежду стотиците католици, които посрещната Светия отец в катедралата в Раковски.

Успял да си купи юбилейна позлатена монета с лика на папата – лимитирана серия. Този ден щерка му Иванина получила първото си причестяване от папа Франциск. Това бе един от най-красивите в моя живот, спомня си Георгиев, който тъкмо тогава чествал и имен ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР