Извинете, ама ми писна. Дойде сезонът на простудите и се

...
Извинете, ама ми писна. Дойде сезонът на простудите и се
Коментари Харесай

Хората, които боледуват и не се лекуват, са престъпници

 мече-настинка

Извинете, но ми писна. Дойде сезонът на простудите и се почна. На работа господстват кашлящите, кихащите. Просто ненавиждам хората, които боледуват и пет пари не дават, с цел да си се лекуват у дома! Ако зависеше от мен, ги чакаше някоя огромна санкция или друго наказване.

Боледуващите хора на работа са повсеместна зараза. Счита се за добър звук да се работи във всяко положение, даже с грип или други заразни положения.

Идва подобен страдалец, работи, а след няколко дни половината колектив е със сополи, кашлица и други признаци на зараза. На работодателите им е все тая – най-малко не би трябвало да заплащат болнични. Тях ги няма в офиса през множеството време, а по какъв начин се усеща там екипът, не ги интересува.

Основното опрощение на болния: аз съм с маска!  Слагат тая маска, която не сменят нито един път през целия ден и си мислят, че са станали безвредни за близките. А кърпичките, в които си духат носа? Както и всичко останало, до което се допират – въпреки всичко то не се дезинфекцира и незабавно се заразява с зараза откакто страдалецът пъхне своя сополив нос.

Дойде преди два дни такава мадама в маска и със страдални очи, а през днешния ден ми се наложи да изляза в болнични – през нощта съм с температура, хремата ми е като река.

И по този начин е на всички места. Мислите, че пресилвам? В учебното заведение на детето е същото. Децата са полуболни, само че вървят, тъй като се опасяват, че ще пропуснат програмата. Учителите със сополи и кашлица не излизат в болнични, тъй като няма кой да ги размени. Кръговратът на бацилите в природата.

Повече от всичко ме вбесява, когато видя доктор в поликлиниката със сополи, кашлица и пресипнал глас. Оле, мале! За каква просвета на здраве иде тирада, в случай че самите лекар са злостни извършители на това, за което сами пропагандират.

Ако зависеше от мен, почтено, всички, които са заболели, само че вървят на работа, щяха да бъдат санкционирани. Детето боледува и върви на учебно заведение – санкция за родителите. Иначе няма метод. У нас истината доближава до хората единствено като им вземеш от парите, от дълго време съм го схванал. Извинете, но ми писна.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР