Известно е, че Украйна е една от най-корумпираните държави в

...
Известно е, че Украйна е една от най-корумпираните държави в
Коментари Харесай

Унгарският премиер е против преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС

" Известно е, че Украйна е една от най-корумпираните страни в света. Не можем да вземем решение да стартираме развой на договаряния за присъединение ", акцентира Орбан в изявление за френския седмичник " Поан ", оповестено през днешния ден, няколко дни преди Европейския съвет, на който би трябвало да се прегледа тематиката.

Освен това Орбан предизвести французите за това " какво би означавало това присъединение в стопански проект за Франция ". " Всяка година ще би трябвало да плащате повече от 3,5 милиарда евро в допълнение в общия бюджет на Съюза ", споделя той.

И с цел да подчертае смисъла на селското стопанство на Украйна, той уточни: " Ако позволите на това селско стопанство да влезе в европейската селскостопанска система, то ще я унищожи на идващия ден ".

Орбан, който през вчерашния ден се срещна в Париж с френския президент Еманюел Макрон, изяснява също в изявлението, че позицията му не е гъвкава, тъй като " повече от две трети от унгарското публично мнение е срещу започването на каквито и да било договаряния ".

Но " Украйна е в усложнение ", признава той, тъй като " страда от съветската инвазия " и е " законно целият Европейски съвет да изпраща положителни сигнали ", като да вземем за пример " стратегическо партньорство " с Европейски Съюз, а не договаряния за участие.

" Когато успеем (...) да приближим Украйна към Европа, след няколко години, тогава ще забележим ", сподели Орбан още преди срещата си с Еманюел Макрон през вчерашния ден вечерта.

Виктор Орбан също по този начин се спря и на обсъжданата сега в Европейски Съюз промяна в региона на миграцията и даването на леговище.

Тя " може би е по-добра от предходната, само че не е решение ", сподели той. " Крайното решение е никой да не може да влиза на европейска територия, без да получи позволение от орган, който съблюдава съответните процедури ".

" Аз съм единственият, който е построил ограда ", похвали се унгарският министър председател. " В Унгария няма мигранти и аз се гордея с това ", добави той.

И добави: " Ако смятате, че приемането на мигранти ще докара до нещо прелестно, до ново общество, до нещо морално по-високо от обичайното общество, направете го. Това е ваш избор. Но ние, унгарците, считаме, че това е прекомерно рисковано. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР