Известно е, че Covid-19 е източник на треска, кашлица, задух

...
Известно е, че Covid-19 е източник на треска, кашлица, задух
Коментари Харесай

Загубата на обоняние - симптом, свързан с коронавирус

Известно е, че Covid-19 е източник на тресчица, кашлица, зной и даже усложнения с дишането. Но експертите по УНГ в този момент сигнализират за различен признак, който съгласно тях е обвързван с заболяването: загуба на подушване.
През последните дни оторинолозите (УНГ) следят " възобновление на случаите на анозмия ", съобщи вторият човек във френското министерство на опазването на здравето Жером Саломон, като се базира на всекидневната актуализация за обстановката във Франция. Това е " ненадейно изгубване " на обонянието, само че без запушен нос, от време на време съпроводено със загубата на усета (агезузия).
Тази анозмия (загуба на обоняние) /, разказана от няколко души с Covid-19, може да се прояви изолирано или с други признаци, свързани с вируса. В случай на анозмия " би трябвало да се обадите на лекаря си и да избягвате всевъзможни самолечения без съвет от експерт ", сподели Жером Саломон. Този признак обаче ще остане " много необичаен " и " като цяло " се следи при млади пациенти, които имат " леки форми " на болестта, сподели шефът по опазването на здравето.
„ Има очевидна връзка “ сред анозмията и вируса, споделя Жан-Мишел Клайн, президент на Националния професионален съвет за УНГ. " Всички Covid-позитивни не са анозмици, само че всички изолирани анозмици без местна причина, без инфектиране, са Covid-позитивни ", съобщи специалистът пред Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС.
Според първите случаи, обявени от професионалната мрежа на УНГ, засегнатите пациенти са по-скоро млади, сред 23 и 45 години. Много здравни експерти също биха наранени, в това число няколко от УНГ. „ Хората, които изпитват анозмия, би трябвало да се лимитират като защитна мярка и да носят маска, даже на фамилно равнище “, предлага Жан-Мишел Клайн.
Противно на това, което се прави при положение на класическа анозмия, лекарят предлага да не се ползва кортикотерапия, „ която би намалила имунната отбрана “ или измиване на носа, което би рискувало „ да изпрати вируса от носната лигавица в белите дробове. " Германските и американските изявления са забелязали едни и същи признаци, акцентира Жан-Мишел Клайн.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР