Известният учен разказва най-величествената история, която можете да си представите.

...
Известният учен разказва най-величествената история, която можете да си представите.
Коментари Харесай

Произход на всичко от Дейвид Крисчън – приключение на 13,8 милиарда години

Известният академик споделя най-величествената история, която можете да си визиите.
Търсенето на разкази за произхода, които да свържат обособените знания, е остаряло колкото и човечеството. Повечето историци изследват детайлите – точните дати, личностите, документите. Но какво би трябвало да се направи, с цел да се изследва цялата история – от Големия гърмеж до наши дни, че и какво ни чака в бъдеще?
Американският историк Дейвид Крисчън се стреми да отговори навръх този въпрос, създавайки плана „ Голямата история “. Луксозното издание на „ Произход на всичко ” е другата история, която не признава националните граници и раздрания метод, по който се преподава науката за предишното. Той повежда на странствуване през всичките 13,8 милиарда години и основните събития в тях – и след тях, от които в последна сметка произлиза Земята такава, каквато я познаваме.
„ Произход на всичко ” е актуален и непостижим роман, основан на проучванията върху световна общественост от повече от седем милиарда души и който сплотява познания от всички краища на света. Това е роман за произхода на актуалните хора и се основава на сплотяващата всички ни модерна просвета.
Дейвид Крисчън наблюдава хронологично всички „ прагове ” на развиване на Вселената ни: от Големия гърмеж и появяването на първите звезди, през образуването на Слънчевата система, появяването на първия живот на Земята, развиването на цивилизациите до техния иден провал и изгубването на Вселената.
„ Произход на всичко ” е история, в която предишното, сегашното и бъдещето образуват съразмерен роман, в който в последна сметка виждаме своето отражение – на тип, който може да и да гледа с схващане обратно, и да мечтае за това, което го чака отсега нататък.
„ Написах тази книга с оптимистичното разбиране, че ние, актуалните хора, не сме обречени на хронично положение на фрагментарност и безсмислие. От креативния вихър на съвремието ни се появява един нов, международен роман за произхода, изпълнен с толкоз смисъл, страхопочитание и загадки, колкото и всеки един обичаен роман за произхода, само че основаващ се на актуалните научни достижения на редица дисциплини. “
Дейвид Крисчън
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР