Известният руски терорист Игор Гиркин-Стрелков, който е бивш военен министър

...
Известният руски терорист Игор Гиркин-Стрелков, който е бивш военен министър
Коментари Харесай

Руският терорист Стрелков: Обкръжиха ни и ни разгромиха ни на изток от Херсон -

Известният съветски терорист Игор Гиркин-Стрелков, който е някогашен боен министър и водач на сепаратистите от така наречен ДНР, разгласява в Телеграм самопризнание, че съветските сили на изток от Херсон са били обкръжени и разгромени от ВСУ.

Такава информация няма в нито една от украинските медии, които бяха призовани от администрацията на президента Зеленски и военното командване в Киев да не разкриват какво тъкмо се случва по време на мощната контраатака на юг.

Стрелков е търсен от 2014 година от управляващите в Киев нарушител. Той бе пълководец на противозаконните въоръжени формирования в Донбас, които възпламениха войната в Украйна. За задачата той получаваше обилно финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе и министър на защитата на сепаратистите от така наречен ДНР, се счита и за главния обвинен за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който починаха 298 души.

Гиркин-Стрелков написа в Телеграм канала си, че има спорни сведения, че от зори до 14:00 ч. са се водили яростни боеве край огромното село Александровка (западно от Херсон, на брега на устието на река Очаковска).

" Нашите войски отблъскват вражеските офанзиви и значително удържат позициите си, само че зад кого се намира самото село, не е напълно ясно ".

По-късно той пусна ъпдейт на информацията си.

" Поправка - всичко, което към този момент написах по отношение на село Александровка се отнася за село Малая Александровка (североизточно от Давидов Брод). По този метод картината на вражеското нахлуване е почти ясна. -  Нашата формация източно от Херсон е била обкръжена и разгромена сред реките Днепър и Ингулец. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР