Известният неаполитански певец Тони Коломбо и съпругата му Тина Рисполи

...
Известният неаполитански певец Тони Коломбо и съпругата му Тина Рисполи
Коментари Харесай

Закопчаха известен певец за връзки с мафията, внасял тютюн от България

Известният неаполитански артист Тони Коломбо и брачната половинка му Тина Рисполи бяха задържани в границите на огромна интервенция на управляващите против локалната мафия Камора, оповестиха италианските медии.

След серия от арести рано сутринта в Неапол беше разрушена незаконна организация, въртяла бизнес с Камората в област Кампания.

27 души са арестувани и измежду тях, с изключение на изпълнителят на т.нар.неомелодични песни и жена му, беше задържан и Винченцо ди Лауро, наследник на Паоло ди Лауро, написа 24 часа.

Това е босът на известния клан Ди Лауро. Преди да се омъжи за артиста Коломбо, Тина беше известна като вдовицата на боса от Камората Гаетано Марино.

Задържаните сутринта от полицията са упрекнати за разнообразни закононарушения – за връзки или принадлежност към мафията, за тежко изнудване, за принуждение, за практикуване на нелегално въздействие върху провеждането на търгове, за интернационална контрабанда с цигари, създадени в чужбина. По време на следствието е иззета благосъстоятелност за 8 млн. евро. Сред арестуваните е и мъж, работил като водач за локалната дирекция „ Антимафия ”.

Според следователите Тони Коломбо и Тина Рисполи имали общ бизнес за 500 хил.евро с незаконния клан от Секондиляно Ди Лауро. Печалбите от него вложили за пазаруването и оборудването на фабрика за цигари, която в този момент е под запор. В нея обработвали импортирания най-вече от България и Украйна тютюн, от който произвеждали цигари.

Системата на дистрибуция на пазара в област Кампания била задействана чрез мрежа от търговци на едро. Те снабдявали търговците на дребно. От тях всяка седмица организацията изтегляла облагите от продадените цигари.

Двойката Коломбо-Рисполи взела участие и в основаването на марка облекло „ Корлеоне ”, както и в реализирането на енергийна напитка, наречена „ 9 мм ”, „ намигайки ” по този метод на проведената престъпност.

Властите са разкрили съществуването и на друга незаконна активност - в областта на организирането и провеждането на търгове. Арестуваните вложили огромно количество пари в областта на разпродажбата на иззети парцели. Заплашвали другите участници и ги принуждавали да се отхвърлят от търговете. Така осигурявали на своите хора спечелването на търговете за парцелите. След като ги купували, те ги препродавали на доста по-високи цени, осигурявайки по този метод средства за незаконната си активност. Задържаните от полицията в този момент са упрекнати и за противозаконното ръководене посредством подставени лица на фитнес салон, зала за залагания, няколко супермаркета.

Тони Коломбо е добре прочут на феновете на неаполитанска музика. Мнозина помнят по какъв начин той изиска ръката на сегашната си жена на собствен концерт, проведен без позволение от кметството на площад „ Плебишито ” в центъра на Неапол. След това се ожени за Тина на фрапантна гала с конвой и с музикален оркестър, в който участваха даже държавни чиновници.

Само допреди ден Коломбо популяризираше в обществените мрежи идния си през декември концерт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР