Известният наемник - капитанът от руската армия и стендап комик

...
Известният наемник - капитанът от руската армия и стендап комик
Коментари Харесай

Почина комикът националист, който се изгаври с черепа на украински боец - Свят

Известният наемник - капитанът от съветската войска и стендап комедиант Игор Мангушев е умрял в болница, дни откакто е бил прострелян в главата отблизо разстояние в окупирана Украйна, оповестиха негови другари , представени от Би Би Си.

Съпругата на Мангушев Татяна дефинира случая като екзекуция.

Той командваше поделение за битка с безпилотни летателни апарати в окупирания Луганск, само че също по този начин беше и един от създателите на наемническа група, която се сражаваше с украинските сили през 2014 г. 

В края на август м.г. стендап комикът устрои като излезе на сцената с черепа на погубен от подразделението му украински бранител на Азовстал. Монологът на Мангушев съдържаше серия насмешки и гаври с паметта на убития и провокира бурни реакции в политическите среди в Украйна и в Европа.

Преди пет дни незнаен стрелец на съветския неонацист от формированието " Светлая Русь ". Руснакът е бил откаран в болница в Кадиевка, Луганска област. Според лекарите и съгласно написаното от съветските пропагандисти Мангушев е прострелян в тила и от доста близко разстояние. Състоянието му се определяше като " устойчиво тежко с отрицателна наклонност ". В бележките за раняването му пишеше, че е капитан от 4-та бригада на 2-ри Армейски корпус на 8-а войска на Водоснабдителна система на РФ и е бил пълководец на групата за противопоставяне на дронове с позивна " Берег ".

Крайният националист споделяше, че Русия не води война с хората, а с концепцията за Украйна като " антируска страна " и няма значение какъв брой украинци са починали. Мангушев излиза от неонацистко придвижване, с цел да стане съосновател на частната наемническа група " Енот ". По-късно се разбра, че си е сътрудничил с най-известния съветски наемнически необут Евгений Пригожин като политически пълководец.

Стрелбата провокира необятни спекулации за това кой може да е направил убийството на контролно-пропускателен пункт в окупирания украински град Кадиевка. Руските управляващи проверяват убийството и до момента не са съобщили нищо за събитията отвън това, че патронът е затънал в мозъка му. 

Друг крайнодесен съветски националист, Павел Губарев, съобщи, че всички знаят кой стои зад стрелбата, и означи, че Пригожин за момента е замълчал.

11-месечната война в Украйна засилва мрачния свят на екстремистите в Русия и провокира съревнование сред тях. След нападението съветският специалист Марк Галеоти съобщи, че това демонстрира, че Русия се връща към традициите от 90-те години на предишния век, " когато убийството беше бизнес тактичност, а границите сред политиката, бизнеса, престъпността и войната станаха съвсем безсмислени ", припомня Би Би Си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР