Известният лекар проф. Милан Миланов е починал на 76-годишна възраст,

...
Известният лекар проф. Милан Миланов е починал на 76-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина известният лекар от Пирогов проф. Милан Миланов

Известният доктор проф. Милан Миланов е умрял на 76-годишна възраст, оповестиха от УМБАЛСМ " Пирогов " и Българския лекарски съюз, чийто зам.-председател той беше два мандата.

" С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. Напусна ни извънреден доктор и публичен деятел. Човек с необятна душа и сърце, който постоянно е отстоявал ползите на лекарското съсловие, с ясното разбиране, че са ползи на цялото общество ", оповестяват от БЛС.

Проф. Миланов беше анестезиолог-реаниматор, посветил 40 години от кариерата си на работа в " Пирогов ". За малко той е шеф на болничното заведение, бил е и шеф на клиниката ѝ по анестезиология и интензивно лекуване.

Между 1991-1992 година той е зам.-министър на опазването на здравето, става един от главните уастници във възобновяване на Българския лекарски съюз, а сред 2012-2017 година беше ръководител на Столичната лекарска гилдия.

Той е и началник и главен мотор на плановете по FAR и Световна банка за модернизирането на незабавната здравна помощ в България. Първи народен съветник по донорство и незабавна медицина.

От 2003 до 2007 година той беше и член на Столичния общински съвет от групата на " Съюза на свободните демократи ". Носител е на медал " Стара планина I-ва степен " за заслугите си в медицината, както и на званието " Почетен жител на София ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР