Известният и все още анонимен уличен артист Банкси се самопокани

...
Известният и все още анонимен уличен артист Банкси се самопокани
Коментари Харесай

Банкси се самопокани на Венецианското биенале, но бързо го прогониха

Известният и към момента неизвестен махленски актьор Банкси се самопокани на Венецианското биенале. В типично негов жанр картините му провокираха спорни реакции и той беше бързо пропъден от площада “Сан Марко” във Венеция.
Галерия изложи картината на Банкси, която се самоунищожи преди месеци Произведението е подробно тествано за акумулатори и жици, с цел да не се повтори обстановката от търга
“Венецианското биенале е най-голямото и влиятелно арт събитие в света, само че заради някаква причина аз в никакъв случай не съм канен да участвам”, написа актьорът в “Инстаграм”, където разгласява и видео на пърформънса си.

В късият видеоклип виждаме по какъв начин мъж разпъва улична сергия, на която закача колаж от картини, на които е изобразена венецианската лагуна завзета от голям задокеански лайнер. Под тях виси надпис “Венеция в масло”.

Както нормално, картините на Банкси демонстрират доста тъкмо действителността. Години наред Венеция води борба със международни туристически компании, които желаят да дебаркират лайнерите си непосредствено в центъра на историческия град. Това е извънредно разрушително за природата.

През годините са правени доста опити влизането на задокеански лайнери в града да бъде лимитирано, само че без триумф. Наскоро бяха гласувани нови локални закони, които задължават всички огромни плавателни съдове да дебаркират на докове отвън Венеция, само че за същински резултат би трябвало да минат няколко години.

Заглавието на колажа от картини “Венеция в масло” също е двусмислено – от една страна това значи, че творбите са нарисувани с маслени бои, а от друга, че венецианската лагуна е нечиста с машинно масло.

На края на видеоклипа обаче локалните управляващи ревизират сергията на Банкси и му изясняват, че няма позволение за нея и световноизвестният актьор е пропъден от площада.

Така и не излиза наяве дали мъжът, който разпъва сергията е самият Банкси, само че това е изцяло допустимо, защото на никое място във видеоклипа не се вижда лицето му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР