Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестовете си,

...
Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестовете си,
Коментари Харесай

Институтът Пастьор де Лил оцени ефективността на въздухопречиствателите на Daikin срещу респираторни вируси

Известният френски Институт Пастьор де Лил заключава от тестванията си, че гамата въздухопречистватели на Daikin за 2,5 минути отстрани повече от 99,98% от човешкия ковид HCoV-229E.

Според проби, извършени в лабораториите на Института Пастьор де Лил, въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути отстраняват над 99,98% от човешкия ковид HCoV-229E. Този вирус е от същото семейство като SARS-CoV-2, ковид, разследване на който е пандемията от COVID-19.

Уредите също са оценени като 99,93% ефикасни против вируса H1N1 след 2,5 минути. H1N1 е вирусът, причиняващ елементарния грип.

Това значи, че въздухопречиствателите на Daikin са в допълнение средство в битката с респираторните болести. Компактният въздухопречиствател, който не се нуждае от апаратура, може мощно да способства за понижаване на риска от предаване респираторните вируси.

Това самопризнание е значима стъпка от проектите на Daikin да се трансформира в главен състезател в бизнеса за филтриране на въздуха в Европа, Близкия изток и Африка.

Проверена успеваемост против ковид

Като експерт в ръководството на качеството на въздуха, Daikin вижда като своя задача да дава новаторски решения и продава въздухопречистватели към този момент повече от 45 години. Въздухопречиствателите и патентованата технология за филтриране на въздуха на Daikin, която се ползва и в останалото съоръжение на Daikin, от дълго време са потвърдили своята успеваемост против замърсяването на въздуха, както и против цветния прашец и вируси.

За да утвърди успеваемостта на своята технология, Daikin Europe N.V. повери на френската лаборатория в Института Пастьор де Лил тестването на гамата си от въздухопречистватели. Сега публично е потвърдено, че моделите на Daikin за 2,5 минути отстраняват над 99,98% от човешкия ковид HCoV-229E. Това е значимо достижение.

Институтът Пастьор е Лил извърши теста с вируса HCoV-229E, който е ковид, тясно обвързван със SARS-CoV-2. От съображения за сигурност самият вирус SARS-CoV-2 не е употребен. Фактът, че двата вируса са от едно семейство, е мощен индикатор, че въздухопречиствателите на Daikin са значимо оръжие за понижаване на риска от предаване на вируса и подкрепяне на битката с пандемията COVID-19.

Ефективността на въздухопречиствателите на Daikin се реализира посредством композиция от високо ефикасния електростатичен HEPA филтър, който улавя вируса, последван от интензивно излагане на патентованата технология Flash Streamer на Daikin, която отстрани вируса.

Институтът е тествал и въздухопречиствателите за успеваемост против H1N1, вируса причиняващ сезонния грип. При същите условия на изпитване Институтът Пастьор де Лил заключава от своето изследване, че въздухопречиствателите на Daikin за 2,5 минути отстраняват над 99,93% от вируса H1N1. Това демонстрира, че тези уреди са също доста ефикасни в битката с грипа.
 Институтът Пастьор де Лил оцени успеваемостта на въздухопречиствателите на Daikin против респираторни вируси

Пречистването и вентилацията на въздуха са основни за здравословната среда в пространствата

Въздухопречиствателите на Daikin пречистват въздуха в пространствата, като го циркулират през устройството и пропущат въздуха през голям брой филтри и пречистващи технологии. Обикновено уредите биват употребявани в жилищни условия, дребни офиси, магазини на дребно, класни стаи, медицински чакални и лекарски кабинети. Въздушният поток на въздухопречиствателите на Daikin е към 330 m³/час. Това значи, че въздушният размер на стая със междинни размери минава през уреда няколко пъти на час.
 Институтът Пастьор де Лил оцени успеваемостта на въздухопречиствателите на Daikin против респираторни вируси

Оливие Луминати, началник на плана Вентилация и филтриране на въздуха в Daikin Europe, който е работил в тясно съдействие с Института Пастьор де Лил по тестовия план на Daikin, споделя: „ Резултатите от тестванията са чудесна вест за обществото. Точно когато всички се приготвят за завръщане в офиса и естествен метод на живот, ние можем да създадем условия да сторим това по по-безопасен метод. Ангажиментът на Daikin към здравословна среда в пространствата докара до необятно портфолио от артикули за пречистване и филтриране на въздух. Ние използваме тези технологии в нашите решения за климатизация, отопление и вентилация както за дребни, по този начин и за огромни здания. Можем да помогнем на всеки, който се нуждае от чист и пресен въздух в пространствата, да откри вярното решение”.
 Институтът Пастьор де Лил оцени успеваемостта на въздухопречиствателите на Daikin против респираторни вируси

„ Качеството на въздуха в пространствата оказва огромно въздействие върху благосъстоянието и работата на хората. Има доста фактори, които въздействат върху качеството на въздуха, като частици PM2.5, алергени, мокрота на въздуха и така нататък Daikin от дълго време планува това предизвикателство и пуска първия си въздухопречиствател в Япония през 1975 година. Антъни Диму, общоприет управител на Daikin за бизнеса с въздухопречистватели в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA): „ Получените резултати от Института Пастьор де Лил са пробив за нас и обществото. Уверен съм, че Daikin може да се трансформира в компания пример за ръководство на качеството на въздуха в пространствата в района на EMEA”.

* Подробни резултати от тестванията за вид въздухопречиствател Daikin:

„ Устройството Daikin MCK55WVM (търговско название MCK55W), тествано от Института Пастьор де Лил, отстранява 99,996% от човешкия ковид HCoV-229E за 2,5 минути, при режим на работа „ турбо “ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен размер 0,47 m³, без въздушна циркулация). Човешкият ковид HCoV-229E се разграничава от вируса, виновен за COVID-19, SARS-CoV-2, само че принадлежи към същото семейство коронавируси. “

„ Устройството Daikin MC55WVM (търговско название MC55W/VB), тествано от Института Пастьор де Лил, отстранява 99,98 % от човешкия ковид HCoV-229E за 2,5 минути, при режим на работа „ турбо “ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен размер 1,4 m³, без въздушна циркулация). Човешкият ковид HCoV-229E се разграничава от вируса, виновен за COVID-19, SARS-CoV-2, само че принадлежи към същото семейство коронавируси. “

„ Устройството Daikin MCK55WVM (търговско название MCK55W), тествано от Института Пастьор де Лил, отстранява 99,986% от вируса на грип Инфлуенца А подтип H1N1 за 2,5 минути, при режим на работа „ турбо “ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен размер 0,47 m³, без въздушна циркулация).

„ Устройството Daikin MC55WVM (търговско название MC55W/VB), тествано от Института Пастьор де Лил, отстранява 99,93% от вируса на грип Инфлуенца А подтип H1N1 за 2,5 минути, при режим на работа „ турбо “ скорост в лабораторни условия (херметична камера с вътрешен размер 0,47 m³, без въздушна циркулация). “

За повече информация, апелирам, посетете:

Иновации на Daikin за качеството на въздуха в пространствата:

https://daikin.bg/bg_bg/about/daikin-innovations/indoor-air-quality.html

https://www.daikin.bg/bg_bg/solutions/for-your-home/air-purifiers.html

Информация за технологията на Daikin Flash Streamer:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality/for-your-home/daikin-streamer-research-institute/streamer-technology.html

Уеб страница на Института Пастьор де Лил: www.pasteur-lille.fr
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР