Известният акушер-гинеколог от Пазарджишката болница Илиян Траянов, който е кандидат-депутат

...
Известният акушер-гинеколог от Пазарджишката болница Илиян Траянов, който е кандидат-депутат
Коментари Харесай

Акушер-гинекологът Илиян Траянов: Дежурните лекари не са виновни за смъртта на родилката в Горна Оряховица

Известният акушер-гинеколог от Пазарджишката болница Илиян Траянов, който е кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив, показва много забавен взор върху трагичната кончина на младата родилка в Горна Оряховица. Опитният лекар пази сътрудниците си, като съгласно него най-малко половината родилни отделения у нас нямат техническата опция да спасят живота на пациент в ситуацията на 21-годишната Дени.

Ето предизвестието на доктор Траянов:

Относно умрялата родилка в Горна Оряховица: Постпарталната кръвозагуба нормално поражда ненадейно и непредвидено и може да докара до гибел на родилката в продължение до 2 часа от раждането. Няма застрахована жена против постпартална хеморагия.

Готовността за битка с острата кръвозагуба при раждането е учредителен въпрос на всяко родилно поделение. В целия свят умират от такива кръвозагуби и в най- огромните, и най- лъскави лечебни заведения! Там обаче тези случаи не стигат до медийте! Никой доктор и никоя родилка не са застраховани от това!



Единственият късмет за избавяне на живота на родилкато е животоспасяваща хистеректомия, съществуване на новосевън при отключване на Дик синдром, съществуване на кръвна банка и опитни реаниматори! Повече от половината родилни отделения в България работят без разполагаем новосевън, кръвна банка и с реаниматор разполагаем! Най- елементарно е да се хвърли виновността върху дежурните лекари! Никой публицист няма смелостта да попита шефове, министри, здравна каса и т. н - дали са основани условия и организация за работа в това родилно поделение при рискова неотложност? Докато търсим казуса в лекарите, а не в служителите, хранещи се на гърба на медицината, усъвършенстване няма да има!

Бог да елементарни дамата! Голяма покруса!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР