Известният актьор Ириней Константинов ще играе за пръв път на

...
Известният актьор Ириней Константинов ще играе за пръв път на
Коментари Харесай

Ириней Константинов влиза в Софийската опера като светец

Известният артист Ириней Константинов ще играе за пръв път на сцената на Софийската опера, и то в роля, която е огромно предизвикателство за него.

 

В музикалната поема „ Рилският пустинник “ по стиховете на Тихомир Павлов и по музиката на отец Кирил Попов, той ще влезе в ролята на Свети Йоан Рилски.

Диригентската палка на Софийската опера за пръв път ще е в ръцете на Старозагорския митрополит Киприан, а режисьор на спектакъла е Пламен Карталов.

 

Премиерата ще се състои на 10 и 23 май като с този концерт ще се означи 70-годишнината от възобновяване на Българската патриаршия, която се възражда на 10 май 1953 година също така спектакълът за небесния настойник на българския народ ще оживее на сцена в навечерието на два празника – на 11 и 24 май, когато православната черква празнува паметта на светите братя Кирил и Методий и когато честваме Деня на българската култура и просвета.

 

„ Няма нищо инцидентно в света, случайностите са за философите. Не е инцидентно, че преди 2 години, преди пандемията, откриха в архива ми една дребна брошура „ Рилският пустинник “. Учудих се от кое място ли е попаднала тази брошура в моя списък. Като я разпрострях, видях, че това е книга с доста въодушевени текстове, поетични текстове в възхвала на всебългарския светец преподобни Йоан Рилски Чудотворец “, споделя създателят на музиката отец Кирил. И добавя, че текстът не е небивалица, а действително прекарване на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Още тогава си поискал да облече тези текстове в музика и в този момент желанието му е напът да се сбъдне.

Инфо: Уикенд                        

Тагове: Ириней Константинов актьор „ Рилският пустинник “ Св. Йоан Рилски Чудотворец митрополит Киприан Пламен Карталов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР