Известен наш генерал коментира трагедията с мигрантите.Това е дългогодишен процес

...
Известен наш генерал коментира трагедията с мигрантите.Това е дългогодишен процес
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов за трагедията край Локорско: Жестокост, държали са ги като добитък

Известен наш военачалник разяснява нещастието с мигрантите.

" Това е дълготраен развой – придвижванията на маси от изток към запад. Този развой е на първо време цивилизационен. Какво съставлява съставът на тези мигранти - това са младежи сред 20 и 30 години, по морските граници на Европейски Съюз малко е по-друга картината. В идващия момент всички влизат без документи ", заяви бившият началник на ГДБОП военачалник Румен Миланов в студиото на " Денят  ON AIR ".

Според него в Европа се следи конфликт на цивилизации. 

" Би било редно да се провеждат ресурсите и на Европейски Съюз, и на нашата страна, с цел да можем да създадем границата доста по-надеждна от позиция на прекосяване ", предложи ген. Миланов. Той е безапелационен, че би трябвало да се трансформира в трайна политика на всички държавни управления и политически партии.

Бившият началник на ГДБОП е на мнение, че преди да получим техническа помощ, би трябвало да имаме създаден план за защитата на границата с Турция. " Темата няма пари е безконечна, в случай че желаеме да свършим работата, това е опрощение и по тази причина е нужно вярно контролиране на ресурсите ", акцентира ген. Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е срещу това границата да се охранява от армията и означи, че тя може да бъде в помощ на полицията, само че би трябвало да е добре готова. Ген. Миланов също така изтъкна, че би трябвало да имаме много ефикасна наказателна политика, написа novini.bg.

" Определено би трябвало да активираме нашето оперативно покритие на цялата тази зона, в случай че нямаме оперативна информация и тичаме по всеки случай, без да оценяваме риска, ще пилеем сили напразно ", сподели ген. Миланов.

Той изрази мнение и за тайника, в който са се намирали мигрантите, хванати край Локорско:  " Жестока работа, най-вероятно са ги държали като добитък ".

" Охраната на границата не е единствено работа на Министерство на вътрешните работи. Дали сме в Шенген, отвън Шенген, ние сме задължени да пазим границата и на България, и на Европа ", заключи ген. Миланов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР