Известен хакер е открил следи от плана на автомобилния производител

...
Известен хакер е открил следи от плана на автомобилния производител
Коментари Харесай

Tesla ще превърне подгряването на седалките и чистачките в платени опции с помощта на софтуер

Известен хакер е разкрил следи от проекта на автомобилния производител във фърмуера на Tesla

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:14 | 16.11.2023

Учени пресметнаха какъв брой извършения са ви нужни, с цел да компенсирате един ден седене

КосмосЕмил Василев - 9:09 | 16.11.2023

Най-мощното гама-изригване в историята раздруса даже горните пластове на йоносферата на Земята

ТелефониСветослав Димитров - 12:12 | 14.11.2023

Изтрийте тези SMS: кои известия е по-добре да не съхранявате в паметта на телефона

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Tesla може скоро да стартира да таксува новите притежатели на Model 3 за затоплянето на предните седалки и чистачките съгласно данни, открити в най-новата актуализация на софтуера на автомобилния производител с версия 2023.38.8.

Известният хакер на GreenTheOnly разкри опцията за тези идни промени, откакто се разрови в най-новата актуализация на софтуера на производителя на електрически автомобили. GreenTheOnly и преди е употребявал тази тактичност, с цел да разкрие скрити бъдещи функционалности, макар че това най-ново изобретение може да разстрои бъдещите притежатели, които не чакат да заплащат в допълнение за тези функционалности, които са в помощ в студеното време.

https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2023/11/tesla-model-3-highland-interior-1-1024×576.jpg

На Tesla не ѝ непознато на софтуерното блокиране зад платена стена, като да вземем за пример светлините в зоната за краката в Model 3 или спомагателния потенциал на батерията в по-старите Model S и X. В предишното тя даже е таксувала затоплянето на седалки – по-специално задните в по-ниско оборудваните разновидности на Model 3. През 2022 година обаче Tesla спря тази процедура.

Не е обезпечено, че Tesla ще таксува за тези функционалности, обаче констатациите на GreenTheOnly демонстрират, че това към този момент е заложено в софтуерната актуализация, тъй че „ мисълта е предходна през главата “ на Tesla. Ако това се случи, Tesla за пръв път ще таксува за отопляеми предни седалки и чистачки.

Друго изненадващо изобретение в актуализацията на софтуера е, че Model Y наподобява ще има софтуерно блокиран потенциал на батерията за общоприетата си гама. Както споменахме, Tesla е прилагала този метод и в предишното.

В момента не се загатва какъв брой би коствала тази функционалност, дали би могла да се ползва за използвани електрически автомобили на Tesla или какъв брой скоро би могла да бъде въведена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР