Извървях дълъг път с Движение България на гражданите, но сега

...
Извървях дълъг път с Движение България на гражданите, но сега
Коментари Харесай

Живко Табаков създава гражданска платформа БУРГ, ще излъчи силен кандидат-кмет на Бургас

„ Извървях дълъг път с Движение " България на жителите ", само че в този момент моето предпочитание е да направя нещо свое ", сподели Табаков

Едно от най-ярките имена в бургаската политика за последното десетилетие разгласи през днешния ден основаването на гражданска платформа БУРГ (Български порив за развиване на градовете).

На конференция, която Флагман.бг предава онлайн, някогашният народен представител и общински консултант посочи, че фокусът пред БУРГ ще са локалните избори през октомври.

„ Извървях дълъг път с Движение " България на жителите ", само че в този момент моето предпочитание е да направя нещо свое. Нещо друго, което без подозрение ще бъде работещо, тъй като ние имаме дълг към бургазлии. Искаме БУРГ да се трансформира в платформата на бургазлии, тъй като съм уверен, че бъдещето на този град идва от младежите. Този план е дълготраен, не е значимо по какъв начин ще се явим на изборите, а да намерим точните хора “, сподели Табаков.



По думите му при сегашния партиен модел с централа в столицата, най-големите компликации били по време на регистрации, когато имало опция „ да се спускат имена от София “.

Табаков означи, че задачата пред БУРГ ще бъде необятно посланичество в идващия Общински съвет и излъчването на мощен кандидат-кмет.

„ Естествено е упованията на всички да са аз да съм претендентът за кмет на БУРГ, само че все още търсим кандидатура, друга от Живко Табаков. Надяваме се да намерим претендент с ясна визия за развиването на града. Той би трябвало да бъде умен, мощен и да може да направи нещо красиво. И да е друг от претендента на ГЕРБ. Важно е да бъде водач, тъй като, в случай че една персона няма лидерски качества, няма по какъв начин да ръководи града “, добави Табаков.

Той акцентира, че БУРГ ще има структури и в други градове, а напълно скоро ще станат ясни и учредителите на гражданското придвижване. Ще има много забавни имена, в това число няколко носители на наградата „ Бург на годината “, анонсира Табаков и посочи, че марката БУРГ не е патентована и няма да има проблем с потреблението на абревиатурата.
 Общинският консултант Костадин Андонов(вдясно) и регионалният водач на ДБГ за Бургас Людмил Илиев (вляво)
Една от огромните компликации е била да накараме хората да се ангажират партийно, по тази причина разгласяваме БУРГ като платформата на бургазлии. Не знаем дали ще прерасне в политическа партия, ще стане ясно след изборите. Няма да се разделяме на ляво или дясно към този момент. Живеем в доста фрагментирано общество, което се дели на ляво и дясно. Не е изключено да притеглим хора, които са членували в дадена партия и не са им дали опция да се проявят. В момента и в общинския съвет, и в Народното събрание има доста хора, които не заслужават да са там, само че тъй като са ги поставили на избираеми места, те са там “, разяснява Живко Табаков.

До него на днешната конференция застанаха двамата общински съветници от ДБГ – Мария Табакова и Костадин Андонов , които оповестиха, че ще продължат да съставляват Движение България на жителите до края на мандата. Партията ще си сътрудничи с придвижването на Табаков, стана ясно от думите на новия регионален водач Людмил Илиев.
 Мария Табакова ще продължи да съставлява ДБГ до края на мандата на този ОбС
Идеята на Живко Табаков за основаването на гражданска платформа, която ще взе участие на локалните избори, не е лишена от смисъл, тъй като се вижда сериозна ерозия и съмнение към партийния модел като цяло.

Припомняме, че в понеделник той напусна публично всички постове в Движение България на жителите. В последните 10 години Табаков бе общински ръководител и сътвори мощна конструкция, която записа отлични резултати и на локалните, и на парламентарни избори. Смяташе се, че той ще стане част от екипа на Мая Манолова в различната листа на " Левицата ", само че Табаков бе безапелационен, че фокусът са локалните избори тази есен. 
 Николай Стоилов ще бъде измежду учредителите на гражданската платформа 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР